המשך מעבר מישיבה לעמידה עזרה

דיון מתוך פורום  פילאטיס

06/04/2007 | 20:48 | מאת: ניצה

שלום רב, אני בת 53 בריאה בדר"כ לא מעשנת.ב2004 עברתי ניתוח דיסקוטומיה בS1 ולמינקטומיה L4 L5 בהרדמה כללית בעקבות הקרנת כאב בצד האחורי של הירך ונמלול בכף הרגל.,בהצלחה(כל מסלול הפיזיותרפיה לא הועיל ושלוש זריקות אפידורליות ) .כשנתיים וחצי לאחר הניתוח הרגשתי טוב ללא כאבים. מזה חודשיים יש קושי בעליית מדרגות ומזה שבועיים הופיעו כאבים עזים ביותר( ללא הטבה מארקוקסיה,זריקות ולטרן,אתופן ,אופטלגין או אלגוליזין) בירך ימין באיזור שרירי הHAMSTRING מאחורי הברך ובנוסף נימלול ותרדמה בחלק הפלנטרי של כף הרגל הכאב שורף,חד ובעיקר בעמידה במעבר לשכיבה או ישיבה חל שיפור.לא קורות מעידות בזמן הליכה ואין קושי בהליכה על קצות אצבעות או עקבים.אין צליעה. בבדיקה אורטופדית: מבחן לסק חיובי מימין, תחושה מעט ירודה באספקט לטרלי שוק ימין וכף רגל ימין החזרים סימטריים ללא החזר פתולוגי SLR שלילי אבחנה משוערת RADICULAR PAIN. בדיקה נוירולוגית: אכילס מימין לא הופק תחושה ירודה ברגל ימין ולסק חיובי מימין. ב EMG נמצא NCS בטווח הנורמה. בבדיקת שרירים עדות לנזק נוירוגני כרוני בTA,GC מימין ייתכן נזק שורשי S1 L5. .CT הראה בלט דיסק מרכזי מימין בL4 L5S1. שאלותיי: מה משמעות נזק שורשי והאם הוא הפיך?, מדוע קשה לעלות מדרגות?, האם הכאב שהופיע יכול להצביע שוב על פריצת דיסק או לחץ עצבי בS1 המצריך ניתוח חוזר? והאם בכלל יכול להיות שוב פריצת דיסק לאחר דיסקטומיה בS1 לסיום מה המלצותיך ועצתך בנושא וכיצד אפשר להקל על כאביי מיידית? בתודה וחג שמח ציפי

09/04/2007 | 17:09 | מאת: ליאור שניאור

שלום ניצה אין ספק שכשקוראים את כל שכתבת כאן התמונה אינה מלבבת. משמעות "נזק שורשי" הינה שהיה ( או עדיין) לחץ על שורש עצב היוצא מן החוליות ועקב כך הקשר שלו לשרירים ולאזור התחושתי שאותו הוא מעצבב ניזוק. האם הוא הפיך? אז תלוי כמה זמן היה הלחץ ותלוי בגורמים נוספים. עקרונית, עצב שנלחץ, לוקח לו המון המון זמן להשתקם אם בכלל, אבל זו לא תשובה של שחור ולבן. הקושי בעליה במדרגות נובע מסיבות שונות כמו חולשת שרירים, קשר עצב-שריר לקוי, משוב תחושתי לקוי מכפות הרגליים הגורם לגופך להיות "מהוסס" בתנועתו במרחב ועוד.. צילומי אבחנה ( CT וכו') יוכלו להעיד על מידת הנזק שקיימת כעת בעמוד השדרה. כיצד להקל על כאבייך? התשובה לכך , כאשר את מתייעצת עמי באינטרנט, היא לחזור אל הרופא , לחזור לפיזיותרפיה , אפילו לרפואה משלימה , ולהמשיך מסלול טיפולי בכדי להשתקם. אני מאחל לך בריאות שלמה אבל כפי שכתבתי, תמונתך עגומה, אז החזיקי מעמד והפעילי הרבה כוח רצון להשתקם ואל תתייאשי כי הדרך ארוכה. חג שמח ליאור

מנהל פורום פילאטיס