קרע בצולבת וכאבים בשרירי התאומים

דיון מתוך פורום  שחיקת סחוס, דורבן, טניס אלבו ותסמונת התעלה הקרפלית

29/10/2012 | 13:10 | מאת: תומר

שלום, אני בן 34, עוסק בפעילות ספורטיבית בעיקר ריצה וחיזוק שרירים בחדר כושר. לפני כשמונה חודשים קרעתי בסיבוב של הברך במשחק כדורסל את ה- ACL. בתחילה היה חשש לקרע במיניסקוס, אך בדיקת ה- MRI הראתה קרע של הצולבת. מאז עברתי תהליך שיקום שמרני, הטווחים מלאים, ומלבד כאבים בברך אין חוסר יציבות משמעותי, לכן החלטתי לא לנתח. נוצרה לי גם ציסטה ע"ש בייקר , שמימדיה קטנו עם הזמן. לכדורסל לא חזרתי מחשש לנזק נוסף. כחודשיים לאחר הפציעה, ולמעשה מזה כבר כחצי שנה אני סובל מכאבים חזקים בשוק האחורי (שרירי התאומים בשני הרגליים, הפצועה והבריאה) שאינם עוברים. לא מדובר על חבלה טראומטית, אלא משהו שהתפתח. לא כואב במהלך הריצה, אך כואב בעת כיווץ של השרירים, בעת מנוחה מפעילות ספורטיבית. מדובר על כאבים שמרגישים כמו דלקתיים לאורך כל השריר, כאשר ישנן נקודות מסוימות שבעת לחיצה כואבות מאוד. אורתופד חשב שמדובר על קרע בשריר התאומים, אך בבדיקת אולטראסאונד לא נמצאו קרעים. מאז שהתחילו הכאבים מלפני חצי שנה, הכאב קבוע ולא הוקל לי אפילו זמנית. גם מנוחה של מספר שבועות לא עזרה. ניסיתי מתיחות, עיסויים, משחות. לא עזר. כבר הרבה זמן שלא יודע איך לפתור את הבעיה. השאלות שלי: 1) לגבי הכאב בשרירי התאומים מה זה יכול להיות? כיצד תמליץ לי לנהוג ולטפל? 2) מתי, להערכתך, אפשר לחזור לספורט מגע ושינויי כיוון כמו כדורסל? באילו תנאים?

שלום תומר, מאוד קשה לי לענות דרך דפי האינטרנט על דרכי טיפול, כאבים בברך או בשריר התאומים יכולים לנבוע ממספר רב של בעיות ןסיבות. לעיתים הבעיה היא לא מקומית והכאב מגיע ממקור מרוחק יותר הקשור לאי סימטריה בגוף המשפיע על הברכיים. רק לאחר בדיקה מקיפה של הגוף מכף רגל עד ראש ניתן לקבוע את הסיבות לכאבים. ולהמליץ על דרך הטיפול. לגבי חזרה לפעילות ספוטיבית ממליץ לפעול לפי הרגשתך. בהצלחה אלי נחום

מנהלי פורום שחיקת סחוס, דורבן, טניס אלבו ותסמונת התעלה הקרפלית