שבוע לאחר ניתוח cts ביד

דיון מתוך פורום  שחיקת סחוס, דורבן, טניס אלבו ותסמונת התעלה הקרפלית

16/03/2017 | 14:22 | מאת: מישהי

שלום רב כבר זמן רב שאני סובלת מכאבים בידיים באזור הכתף ובמיוחד במרפקים והרדמות של האצבעות מבירור שעשיתי התגלתה בעיה בעצב אכן שבוע שעבר עברתי ניתוח ביד אחת הרופא אמר שאולי זה יעזור גם ליד השנייה אכן יש שיפור היד שנותחה לא נרדמת היד שלא נותחה נרדמת פחות אבל הכאבים בשתיהן במרפקים אין לתאר את הכאב אני לא יכולה להחזיק דברים קרים או לשטוף ידיים במים קרים לא יכולה לשאת דברים כשהידיים כלפיי מטה או מעלה הם נעשות אדומות ומתנפחות האם לא יהיה מנוס מניתוח גם ביד השנייה ומה ההבדל בין טניס אלבו לתעלה הקרפלית ? תודה מראש על כל תשובה

שלום, טניס אלבו זוהי בעיה שקיימת במפרק הזרוע בין הכתף לשורש כף היד. מרפק טניס הוא מצב של דלקת בגידים. הדלקת נובעת מקרע במוצא הגידים המיישרים של שורש היד והאצבעות אשר ממוקם בצד החיצוני של המרפק. תסמונת התעלה הקרפלית (carpal tunnel syndrome) ? תסמונת התעלה הקרפלית (CTS) הינה תסמונת של לחץ על העצב המדיאני באזור שורש כף היד. העצב המדיאני הוא אחד משלושת העצבים העיקריים של היד ותפקידו להביא תחושה מהאגודל והאצבעות הסמוכות לו, וכן, להפעיל את השרירים המניעים את האגודל לתנועות מסויימות. העצב המדיאני, בדרכו מהאמה אל האצבעות עובר בתוך אזור צר הקרוי התעלה או המנהרה הקרפלית. התעלה נוצרת באזור שבין שמונת העצמות הקטנות של שורש כף היד לבין הרצועה הקרפלית קרוב לשורש כף היד. רצועה חזקה זו מהווה מעין גג לתעלה. בתוך התעלה עוברים העצב המדיאני ותשעת הגידים המכופפים של האצבעות . כאשר העצב המדיאני נלחץ בתוך התעלה, עלולה להופיע תסמונת התעלה הקרפלית (CTS. במרפאת crt ניתן לקבל טיפול ללא ניתוח בהצלחה מלאה בברכה אלי נחום

מנהלי פורום שחיקת סחוס, דורבן, טניס אלבו ותסמונת התעלה הקרפלית