ירקות שורש

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

27/05/2011 | 04:53 | מאת: עומר

שלום, קראתי שעל פי הרפואה הסינית ירקות שורש טובים לחיזוק הטחול. מה הכוונה ב root vegetables ? אשמח לכמה ירקות מומלצים. תודה

לקריאה נוספת והעמקה
27/05/2011 | 18:36 | מאת: טובה בר-שאן

עומר שלום הרכב ירקות השורש קיים מגוון רחב של ירקות שורש, כשכל אחד מהם מכיל מאגר שונה של ויטמינים ומינרלים: הבטטה גדושה בטא קרוטן, ויטמין חיוני לתפקודי העיניים ולשיפור הראייה התורם לבריאות העור ולחיזוק מערכת החיסונית. הגזר הינו שורש עשיר אף הוא בבטא קרוטן, כמו גם בויטמיני C,E,B,K, באשלגן ובחומצה פולית החיונית לתפקוד עצבי תקין. שורש הסלרי עשיר ויטמינים K ו- B6 וכן בנתרן ובברזל, המרכיב את כדוריות הדם. שורש הפטרוזילה גם הוא מכיל בטא קרוטן, וכן ויטמיני C,E,K, אשלגן, ברזל, מגנזיום וחומצה פולית. זנגביל, שורש הג'ינג'ר, עשיר בויטמיני B3,B6,C , באשלגן, בברזל ובמגנזיום, החיוני לתפקוד אנזימתי תקין בגוף. חזרת עשירה בויטמיני B1,B3,C ובסידן, ברזל ואשלגן החיוני לשמירה על מאזן הנוזלים בגוף. הבצל עשיר בויטמיני B1, B6, C ובקוורציטין, התורם לפעילות מערכת החיסון. השום עשיר בנתרן, אשלגן, סידן, ברזל, מגנזיום, אבץ, סלניום, B1, B2,B6,C, ומשפר את כושר ההתמודדות עם זיהומים חיידקיים וויראליים בגוף. הסלק הינו ירק שורש המכיל כמות גדולה של חומצה פולית ואשלגן, סידן, נתרן, מגנזיום, ברזל, וויטמין B3. הסלק תורם למניעת עצירות ולניקוי הכבד והכליות, עוזר לשמירה על מאזן השומנים בגוף, מגן מפני מחלות לב וכן תורם למניעת התפתחות גידולים בכבד, על פני העור, בריאות ובמעי הגס. לפי הרפואה הסינית, ידוע הסלק כמחזק דם ואף כמעורר ונותן אנרגיה. ניתן לאכל עד פעמים ביום. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

מנהל פורום תזונה טבעית