מיצים לעומת שייקים
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
רציתי לשאול לגבי התועלת שיש לאלה לעומת אלה. פשוט קשה לי לעכל שייקים של ירקות מכיוון שהתאית שלהם גורמת לי לקשיי עיכול נוראיים. לעומת זאת המיץ שאני מפיקה מהירקות הטחונים בהחלט נספג אצלי בלי בעיות עיכול. האם הויטמינים והמינרלים נשמרים היטב גם במיץ או שהם הכי במיטבם רק בשייקים טחונים? תודה מראש
גבריאלה שלום, המיצים מאפשרים ספיגה ט ו ב ה יותר ויטמינים, מינרלים ונוגדי חימצון מאשר בשייקים, עקב היעדר סיבים תזונתיים. הסיבים התזונתיים אמנם סופחים רעלים וכימיקלים מהמעיים, אבל גם ויטמינים ומינרלים... אני יודע שהשייקים הם ה"להיט התזונתי" התורן, אבל גם הם לא מתאימים לכל אחד, במיוחד שמערבבים שם גם פירות וגם ירקות. לך כנראה יש בעיה לעכל כמות רבה של סיבים תזונתיים וזאת הסיבה לתופעה שציינת. אני מציע לך להמשיך עם מיצי ירקות טריים, כדי להבטיח קבלה של ויטמינים ומינרלים ובמקביל לאכול ירקות מבושלים ובמיוחד כתומים (גזר, דלעת, דלורית, בטטה) בהצלחה צביקה קורן