תזונה לחיזוק מערכת העצבים

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

19/09/2010 | 23:01 | מאת: דינה

מה אני יכולה לאכול כדי לחזק את מערכת העצבים. אני סובלת מעיקצוצים וזרמים במקומות שונים בגוף. כמו כן סובלת מחרדות. ברור נוירולוגי לא העלה דבר. מה אפשר לאכול כדי לחזק מערכת זו? לפי מה שאני מבינה יש צורך בשומנים כמו טחינה, שמן זית , אבוקדו. מה לגבי אומגה 3 מדגים? האם יתכן שכשנטלתי אומגה 3 בעקבות חרדות -גרמתי לעצמי נזק בגלל רעילות שיש בדגים אשר עוברת לכמוסות של האומגה? תודה

20/09/2010 | 08:18 | מאת: צביקה קורן

דינה שלום, השאלה שלך לא מושלמת... היית צריכה לשאול מה ל א לאכול כדי ל א להחליש את המערכת. לצערי אנחנו כל הזמן מחפשים להוסיף "תרופות טבעיות" ולא בודקים מה מרעיל אותנו ומה צריך להוריד מהתזונה. כפי שעניתי להילה למטה, יכול להיות שאת "מורעלת" והכבד שלך מתקשה לפנות רעלים מהגוף ולתחזק את מערכת העצבים. בנוסף, אולי התזונה שלך לא מאוזנת ואיכותית ואת חייה במצב של מתח מתמשך, חוסר פעילות גופנית שמחלישים את המערכת החיסונית. אני לא חושב שכדורי שמן הדגים שלקחת הם האשמים. יש שפע של רעלים אחרים (פיזיים, נפשיים ומנטליים) בחיינו שיכולים לפגוע בגוף. כדאי לזכור שגופנו אמנם מורכב מ"מערכות" ומאברים, אבל הוא שלמות אחת וחובה עלינו לשמור עליו כמכלול ולא לדאוג למערכת זו או אחרת או לאיבר זה או אחר. אני מציע לך לעשות ניקוי (צום מיצים) של מספר ימים ואחר כך לעבור לתזונה טבעית ואיכותית. אם את באמת רוצה לפתור את הבעיה, כדאי שתפני לייעוץ אישי בתזונה טבעית ובניקוי גוף, שיכלול גם המלצה על תוספים וצמחי מרפא. לא כדאי להסתמך על עצות חינם הניתנות בפורום זה או אחר. בהצלחה צביקה קורן

14/06/2011 | 16:58 | מאת: ויקי

אני סובלת מאותו הבעיה

12/07/2012 | 21:19 | מאת: מישהו שמבין.

שעושים איתם כישופים שימי חומץ בצלוחית.עציץ זעתר.מנורת מלח. זה שטויות שימי לב שזה מחזיק רק שעתיים לא יותר העיקצוצים והכל. תשתי חלב קר מדי פעם אפילו חלב עיזים חלב עוזר בכל מה שקשור לבידוד רעלים בגוף.והצעה טובה ומצויינת זה ללכת למישהי שתסגור לך את זה.זה מועבר דרך הנשימה בלי ההעברה בנשימה זה כמעט לא שווה כלום.

מנהל פורום תזונה טבעית