אבוקדו..אומגה 3 וכמויות

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

29/12/2009 | 21:20 | מאת: יוסטין

שלום רב, ברצוני לברר 2 שאלות...אני בחורה בריאה בד"כ (במעקב כרגע לבדיקה עם סובלת מתסמונת מעי רגיז...) בנוסף לאחרונה רזיתי ..שוקלת 52 גובהי 167, רוצה לעלות לפחות 2-3 ק"ג...(ככל הנראה כי הפסקתי לקחת גלולות שלקחתי 6 שנים אז רזיתי-האם באמת יש קשר?) שאלותי הן כאלה-- כמה מותר לצרוך אבוקדו ביום?האם יש הגבלה?על מנת לא לעבור על איזה מרכיב שיש בו....האם מותר 2 שלמים? ושום? והאם תוסף תזונה של אומגה 3 נוזלי (חברת NOW) יכול להזיק?האם יש לו תופעות שליליות? קניתי כזה כי יש לי קשיי בליעה...קניתי אותו אחרי שהורי גם יעצו לי על מנת להתחזק ..בנוסף לזה שאינני צורכת כמעט בכלל דגים....והאם מותר לצרוך עם ויטמין C למציצה (כמוסה אחת ליום של 500 למציצה...לתקופת החורף). אשמח לקבל תשובות בהקדם:) תודה והמשך שבוע נפלא

31/12/2009 | 10:51 | מאת: דליה ודוד המרכז לבריאות וריפוי טבעי

כול אדם האוכל תזונה נכונה ועושה פעילת גופנית מתונה לא זקוק לשום תוסף מזון שיכול גם לגרום לנזק עצמי "תזונה מאוזנת/בריאה לאיכות ואריכות חיים באושר " אכלו "קצת מהרבה מינים וסוגים ולא הרבה מקצת מינים וסוגים". אכלו "כל מה שתרצו אבל לא כמה שתרצו" אכול 7 פעמים ביום למניעה שיבוש של תהליכי חילוף החומרים בגוף המזון לא בהכרח צריך להיות טעים ,אבל בהכרח צריך להיות מתאים לתאי הגוף כדי למנועה חימצון -עקה חימצונית- המקור לכול המחלות תזונה מאוזנת/בריאה"- היא תערובת של אבות המזון ,המורכבת מארבע קבוצות המזון: ירקות 25% מומלץ על טריים בלבד פירות 25% העונה מומלץ על טריים בלבד חלבונים 25% ופחמימות, 25% אכול :מהירקות/ופירות- 5 צבעים - 5 טעמים 5 ריחות 5 צורות 5 מירקמים היינו = 25 סוגים מזונות המפעילים את מנגנוני הגנה בגופנו נגד החימצון - כל יום - וזו היא רפואה מונעת - ולא תדעו עוד מחלות בחיים שלכם . עשה גם פעילות גופנית. יש לזכור לאכול "קצת מהרבה מינים וסוגים ולא הרבה מקצת מינים וסוגים".

01/01/2010 | 07:38 | מאת: צביקה קורן

יוסטין שלום, א. יתכן קשר בין הפסקת גלולות ועלייה במשקל. ב. את יכולה לאכול חצי אבוקדו גדול או אחד קטן. מדובר במזון מזין ואיכותי. עם זאת חשוב שתקבלי מזונות עתירי אנרגיה ממקורות נוספים כמו: שקדים, אגוזים, זרעים, חמאת שומשום, לחם מלא ועוד. ג. אפשר לאכול 2-3 שיני שום חיים או ראש שום אפוי / מאודה בתנאי שזה לא גורם לך כאבים בקיבה או הפרעות עיכול אחרות. ד.תוסף תזונה של אומגה 3 נוזלי (חברת NOW) לא אמור להזיק. לא ידוע לי על תופעות שליליות למעט שיהוקים בתקופה הראשונה. ה. כדאי לצרוך ויטמין C כמוסה אחת ליום של 500 (מציצה או בליעה)בכל עונות השנה. בהצלחה צביקה קורן

מנהל פורום תזונה טבעית