זרעי פשתן פחות טובים?
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
צביקה וטובה שלום, קראתי בפורום תזונה קלינית של הדיאטנית דנה ויינר ש"זרעי פשתן הינם מקור לאומגה 3 לא מהסוג המומלץ מבחינה בריאותית, ולכן איני רואה ערך מוסף בהוספתם." האם זה נכון? האם באמת יש הבדל באיכות של אומגה 3 מזרעי פשתן ואומגה 3 מדגים? עד היום חשבתי שההבדל הוא בכמות, שיותר קשה לגוף לספוג אומגה 3 ממקור צמחי מאשר ממקור מן החי. אודה להבהרה, בברכה, קרין
קרין שלום, אני לא מתכוון להיכנס לויכוח עם הדיאטניות הקליניות. בזרעי פשתן יש אומגה 3 אבל לא בצורה בה הוא נמצא בדגים. הגוף צריך לבצע פעולות כדי להפוך את "חומר הגלם" לחומצות שומן חיוניות הנקראות אומגה 3. כדאי לזכור שבזרעי פשתן יש גם סיבים תזונתיים, שמנים רב בלתי רויים, חלבון איכותי, ויטמינים, מינרלים, פיטו סטרולים וחומרים נוגדי חימצון. חלק מהחומרים האלה לא נמצאים בדגים. בדגים ניתן למצוא כספית, מתכות רעילות אחרות, תרופות, טפילים ועוד. (אני לא שולל אכילת דגים, אבל חשוב להכיר את התכונות החיוביות והשליליות בכל מזון שאוכלים). בהצלחה צביקה .