דיאטה קלינית: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

טיפ שבועי: תזונה נכונה בחנוכה

הסופגניות טעימות מאד אך גם משמינות ועשירות בשומן. כך תהנו ממנהגי החג ותאכלו סופגניות מופחתות קלוריות כל בר דעת יודע כי בסופגניה יש שומן רב משום שדרך הכנתה עוברת דרך טיגון בשמן עמוק. הסופגניה עשירה בשומן, שיחד עם הבצק שמרכיבו העיקרי קמח וסוכר מעניקים לה את ערכה הקלורי הגבוה. בסופגנייה שקונים במרכולים יש כ-450 קלוריות וכמות רבה של שמן שלמרות שמקורו בשמן צמחי, הרי אין הוא בריא משום שעבר טיגון בחום גבוה, דבר שלא משפר את ערכו התזונתי ואף הפוך הוא. איך בכל זאת מתמרנים ומצליחים לשמור על תזונה בריאה כאשר המזון המסורתי אינו בריא? להלן מספר טיפים מאת עינת לב ארי, דיאטנית קלינית, קופ"ח לאומית, מחוז צפון:1. עדיף להכין סופגניות בבית בגודל קטן יותר מאלו הקנויות בסופר, כך שבכל יחידה כמות האנרגיה והשומן תהיה קטנה יותר.2. לאכול רק אחת ביום, וגם זאת במקום ממתק אחר.3. לאפות את הסופגניות במקום...
ללמוד עוד על דיאטה קלינית
רפואת ילדים: אנמיה וחוסר ברזל-תמונה

חוסר ברזל בגוף הוא הגורם העיקרי לאנמיה, ואצל ילדים קטנים...

מאת: ד"ר אמיר...
02/06/2010
הריון: לאכול נכון בשליש הראשון-תמונה

בניגוד לחשיבה המקובלת, במהלך הריון אין שום צורך לאכול בשביל...

מאת: ענב...
12/10/2006
בירה לבנה: בריאות והנאה-תמונה

שתיית בירה תורמת לבריאות? הדיאטנית לימור בן חיים שופכת אור...

מאת: לימור בן...
09/12/2008
תזונה נכונה לחולי סוכרת-תמונה

הטיפול התזונתי מותאם לכל חולה סוכרת באופן אישי, לפי אורח...

מאת: סטלה חקון
23/04/2008
אולי יענין אותך לדעת...
בדיקת הומוציסטאין - תמונה
בדיקת הומוציסטאין
מדריך בדיקות...
אי סבילות ללקטוז  - תמונה
אי סבילות ללקטוז
מדריך בדיקות רפואיות: מהן סוגי בדיקות סבילות...

דיאטה קלינית: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

שלום רב, המליצו לי לקחת כרום פיקולינט לאיזון רמת סוכר גבוהה-גבולית ולמניעת כמיהה למתוק. שמעתי שהחומר מסרטן. מה דעתכם? תודה, עדנה

עדנה שלום, ה"שמועה" הזאת התפרסמה בשנת 2007. לי לא ידוע שהתוסף מסרטן, אבל לאור הערתך בדקתי את הנושא ולהלן התוצאות: 1. בדיון מעניין בנושא פורום "תזונה קלינית" - אין הוכחות חד משמעיות: http://www.doctors.co.il/forum-1040/message-89600#message-89748 2. בפורום רוקחות שוללים את הידיעה הזאת: http://www.doctors.co.il/forum-1864/message-11020#message-11020 3. בדקתי במאגר המידע של הספרייה הלאומית לרפואה בארצות הברית ומצאתי שקיימים 709 מחקרים ועבודות על כרום פיקולינט. (אילו היה מסרטן, היו מציינים זאת): http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed?term=chromium%20picolinate 4. חיפשתי באותה ספריה ומצאתי 46 מחקרים הדנים בכרום וסרטן. מתברר שלא נעשו מחקרים על בני אדם, אלא על עכברים ונמצא שרק עכברים זכרים (לא נקבות) עלולים לסבול מסרטן במעיים. חלק מ 46 המחקרים דנים בכלל במים שמזוהמים במינרל כרום. 5. תועלות הכרום: אם תעשי "גוגל" על כרום פיקולינט תמצאי עשרות אתרים הדנים בתועלות הכרום. רובם מסחריים, אבל להלן קישור לאתר לא מסחרי: http://www.gamnon.net/AG-NewHerbal/Glossary/Minerals/H-Mineral-Chromium.html מקווה שזה יעזור לך לקבל החלטה, אבל אם לא, תסתפקי במזונות עשירים בכרום. הרשימה מופיעה באתר שהוזכר בסעיף 5. בהצלחה צביקה קורן

שלום רב מזה כחודש וחצי אני סובל מרגישות יתר למזגן רוח קור.ויובש בכף היד לעיתים גם גרד לא נעים בכפות היד.אני כרגע מורח קרם לחות על כפות הידים.האם שימוש בנטרופטיה תזונה קלינית תוספי מזון יכולים לסייע בכך?כטיפול תומך או משלים?האם מומלץ להגיע עם בדיקות דם מהרופא וגם אחרי פגישה אצל רופא עור? האם מומלץ גם דיקור?

שלום רמי, יש לברר מה יכולות להיות הסיבות ליובש בכף היד ולתחושת הגרד, ( לא הבנתי את הרגישות יתר למזגן ואם יש קשר). יובש וגרד יכולים לנבוע מאלרגיה סביבתית או תזונתית, יש לברר מה הגורם ולטפל בהתאם. אם מדובר ביובש מוגבר הקשור למזג האויר ולקור, אפשר להשתמש בשמנים או קרם על בסיסי טבעי להקלה על היובש. בהצלחה ורק בריאות.

שלום וברכה. אני אשמח לקבל הפנייה לספר/ים או מאמרים העוסקים בנושא תזונה קלינית. בעיקר בנושא קמח לבן וסוכר לבן. בתודה מראש.

שלום אדיר, מס' המלצות על ספרים: האינטליגנציה של התזונה (ד"ר גילה רוזן ופרופ' רם רייפן) תזונה פרי מחשבה (ד"ר אילנה זילבר-רוזנברג) סודות התזונה (ד"ר אולגה רז) לקסיקון דביר מזון תזונה ודיאטה (ד"ר יעקב אילני)

שלום וברכה. אני אשמח לקבל הפנייה לספר/ים או מאמרים העוסקים בנושא תזונה קלינית. בעיקר בנושא קמח לבן וסוכר לבן. בתודה מראש.

שלום אדיר, מס' המלצות על ספרים: האינטליגנציה של התזונה (ד"ר גילה רוזן ופרופ' רם רייפן) תזונה פרי מחשבה (ד"ר אילנה זילבר-רוזנברג) סודות התזונה (ד"ר אולגה רז) לקסיקון דביר מזון תזונה ודיאטה (ד"ר יעקב אילני)