שאלה

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

11/01/2006 | 12:00 | מאת: אלה

שלום צביקה, ראיתי לפני כמה תגובות שאתה לא נוהג לייעץ בעינינים רפואיים אך חשבתי בכל זאת לשאול: בבדיקת דם שעשיתי לא מזמן הנתונים הצביעו על רמה קצת נמוכה של סוכר בדם. מעולם לא נתקלתי בבעיה דומה ואני בן אדם בריא בד"כ (מלבד מיגרנות חוזרות). שאלתי את הרופאה מה משמעות הממצא והיא אמרה לי שאין לי מה לדאוג, זה לא ממצא משמעותי. לא הייתי מרוצה מהתשובה הזו לכן החלטתי להתייעץ בפורום זה. האם יש לך מושג מה יכול לגרום לסוכר קצת נמוך בדם וכיצד לשנות את התזונה ע"מ לתקן את המצב? יש לציין כי אני אוכלת מהכל אך כן מנסה להרבות במזון בריא ולהפחית בג'אנק, מזון מעובד, מזון המכיל חומרי תשמורת רבים ומזון שמכיל הרבה שומן דוגמת מאפים. אני אוכלת כל שעתיים-שלוש כי אני סובלת מבפרק זמן זה אני נהיית רעבה ולא יכולה לחכות לארוחה הבאה. בתודה, אלה

לקריאה נוספת והעמקה
11/01/2006 | 13:57 | מאת: נעמי

קצת קשה להגדיר אותו כ"אדם בריא", לדעתי. סבלתי מזה (ומסתם כאבי-ראש חזקים) תקופה ממושכת, ולא הגדרתי את עצמי אז כאדם בריא. ברמה של סוכר אני לא מתמצאת, אבל בקשר למיגרנות - ממליצה על הדרך בעזרתה ריפאתי את עצמי - הימנעות מכל מה שמוגדר כג'אנק וממזונות מעולם החי. במיקרה שלי - הנאה מג'אנק = סבל ממיגרנות.

11/01/2006 | 16:52 | מאת: צביקה קורן

אלה שלום, אני מציע שתבררי עם הרופאה שלך אם מדובר בהיפוגליקמיה, או רק רמת סוכר נמוכה מעט. אחד הסימנים להיפוגליקמיה שציינת הוא שאת לא יכולה להמתין יותר משלוש שעות בין ארוחה לארוחה. יש כמה סיבות וביניהן תזונה לא נכונה. לטיפול ארוך טווח בבעיה, שינויים בתזונה הם חיוניים כדי לשחרר את הגלוקוז לדם בצורה מאוזנת במשך היום ובכך למנוע התקפי היפוגליקמיה. השיפור נראה לאחר כעשרה ימים. הקלה משמעותית מושגת לאחר כעשרה חודשים... אך רק אם משטר התזונה נשמר בקפידה. במשך עשרת הימים הראשונים יש כאבי ראש הנובעים מגמילה מקפאין ועייפות הנובעת משינוי במקורות האנרגיה הבסיסיים של הגוף. ללא קשר לסיבה, ההנחיות שלהלן עשויות לסייע למניעת סימפטומים: 1. אל תדלגי על ארוחות. אכילה במועדים קבועים מספקת רמות יציבות של סוכר בדם. אכילה סדירה עוזרת לשליטה בתיאבון ומונעת "בולמוס". 2. הימנעי מסוכרים מרוכזים ומעובדים כגון: סוכריות, משקאות קלים ממותקים – במיוחד בין הארוחות. כמויות קטנות של פירות או מיצים נספגות יותר כחלק מהארוחה, במיוחד אם היא מכילה חלבונים כגון: ביצים, עוף, בשר, חלב, אגוזים. הישמרי ממוצרים בעלי תווית "ללא סוכר". קראי את המרכיבים ותמצא שהם מכילים ממתיק מלאכותי (רעל טהור שאושר ע"י רשות המזון והתרופות -FDA) ו / או סוג אחר של סוכר (כל מה שמסתיים ב"אוז"), או סוכר אלכוהול (ל מה שמסתיים ב"אול"). רוב סוכרי האלכוהול עלולים לגרום להפרעות מעיים כגון: גזים ושילשול. בכל אופן, הם מתפרקים לאט יותר מאשר סוכר ולכן, בד"כ לא גורמים לעלייה פתאומית ברמת הגלוקוז בדם. 3. הימנעי מפרי הדר הגורמים להורדה מהירה של הסוכר בדם. יש להימנע גם מענבים, מלון, אבטיח ופפיה הגורמים לעלייה פתאומית ברמות הסוכר בדם. 4. הימנעי מאלכוהול, מקפאין ומעשן סיגריות העלולים לגרום לתנודות מהירות ברמות הסוכר בדם. 5. בצעי פעילות גופנית מתונה באופן סדיר. הדבר עשוי לסייע בשליטה במתחים ולהפחית תיאבון. 6. יש להגביל את צריכת המלח, אשר גורם לירידת רמת הסוכר. מומלץ לצרוך אצות ים העשירות בחלבון ובמינרלים. לסיכום יש להפחית כמות הסוכרים הפשוטים, להגביר צריכה של פחמימות מורכבות ואכילה לעיתים קרובות. מזונות העשירים בסיבים מסיסים מאיטים את ספיגת הפחמימות ומונעים תנודות ברמות הסוכר. ניתן להשתמש גם בפירות במקרים מסוימים, אך צריכה מוגזמת של פירות עלולה לגרום לתנודות חריפות בסוכר בדם. אולם אם אוכלים אותם יחד עם מזון עתיר סיבים או שומן, כמו אגוזים, ספיגת הסוכר במעיים תואט באופן משמעותי. כמובן שכן מה שאמרתי לא בא להחליף יעוץ אישי המותאם לצרכייך. בהצלחה צביקה

11/01/2006 | 16:59 | מאת: אלה

אכן אברר אם מדובר ברמה מעט נמוכה יותר או רמה שהיא נמוכה באופן משמעותי ובינתיים אאמץ את העצות שלך!

מנהל פורום תזונה טבעית