עודף ברזל בדם

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

21/12/2004 | 00:07 | מאת: ערן

שלום רב אני צמחוני כבר כ-3 שנים. לאחרונה עשיתי בדיקת דם והתברר שיש לי עודף ברזל בדם. 229 mcg/DL. בעקבות זאת עשיתי בדיקה מפורטת שבודקת כל מיני דברים שקשורים לברזל, ובה התברר שכל הדברים תקינים חוץ מהברזל עצמו, שיש לי בעודף. יש לי שלוש שאלות בעניין: 1. מה יכול לגרום לזה 2. למה עלול לגרום עודף ברזל 3. מאיזה מאכלים עלי להימנע או להמעיט באכילתם על מנת להוריד את רמת הברזל? ידוע לי שבקטניות ובפיצוחים ובחלמוני ביצים ובירקות ירוקים ובדגני בוקר יש הרבה ברזל. עוד משהו? תודה רבה מראש!

21/12/2004 | 17:36 | מאת: צביקה קורן

ערן שלום, לא כתבת בן כמה אתה. לגבי הסיבות כדאי שתתייעץ עם רופא כללי או המטולוג. זה יכול להיות על רקע תורשתי, או בעיה בחילוף חומרים של הברזל בגוף, תפקוד כבד, עישון ועוד. לגבי המזונות הצמחיים העשירים בברזל, ציינת את רובם. אפשר להוסיף לרשימה: שמרי בירה, פירות יבשים, אצות ים, סויה, מולסה. עודף ברזל נמצא כמגביר סיכון לחימצון יתר (oxidation ) ולמחלות הנובעות מכך. התרמת דם 2-3 פעמים בשנה עשויה להוריד את רמת הברזל. בהצלחה צביקה

21/12/2004 | 20:52 | מאת: ערן

בתגובה להודעתך - אני בן 24. לא מעשן. לא ידוע לי רקע תורשתי הקשור לעודף ברזל. אילו מחלות נובעות מחמצון יתר? לא ידעתי על הקטע של תרומת דם. אעשה זאת בהזדמנות הקרובה.

מנהל פורום תזונה טבעית