מוצרים בטוחים ללא גלוטן

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

31/07/2018 | 03:04 | מאת: ג.

שלום רב, ברצוני לדעת איך ניתן לוודא שמוצר שכתוב עליו ללא גלוטן -אכן כזה ? האם ישנם מוצרים ספציפיים שלמרות שכתוב עליהם ללא גלוטן עדיין צריך להזהר מהם ? אשמח לדעת גם בנוגע לנושא של שיבולת שועל של איזה חברות ידוע ובטוח שנקי מגלוטן תודה

31/07/2018 | 12:00 | מאת: אביטל זלצר

ג. שלום מוצר שכתוב עליו ללא גלוטן בד"כ נבדק ומאושר ע"י הרשויות כך שלא צריכה להיות בעיה. שיבולת שועל שנויה במחלוקת, יש אנשים שהיא מיטיבה עם מערכת העיכול שלהם ויש שפחות. אם מדובר ברגישות/ אי סבילות ולא באלרגיה ניתן בהחלט לנסות ולבדוק מה קורה בבטן כארבע שעות והלאה מזמן האכילה. בברכה, אביטל

01/08/2018 | 02:32 | מאת: ג.

תודה אני מאובחן עם תת פעילות של בלוטת תריס כרגע הרופאה המליצה לי על התנזרות מגלוטן עד אשר אפגש עם אנדוקרינולוג אשר יאבחן אם מדובר במשהו אוטואימוני או לא. בכל אופן האם ידוע לך אם מצב כזה מחייב הפסקה לחלוטין מגלוטן או שהורדת המינון בגלוטן גם עוזרת?

02/08/2018 | 01:11 | מאת: אביטל זלצר

ג. שלום עד כמה שידוע לי, אין קשר בין תת פעילות של בלוטת התריס להימנעות מגלוטן. המנעות מגלוטן קשורה לחוסר יכולת של מערכת העיכול בפירוק הגליאדין (המצוי גרעין החיטה). לא ברורה לי הנחיית הרופאה. מציעה שתשאל אותה ישירות מדוע זו ההנחיה. בברכה, אביטל

מנהל פורום תזונה טבעית