קשר ראתי זעיר ב RUL-מה פשר התוצאה

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

14/11/2016 | 23:13 | מאת: רונית

שלום בת 49,בריאה בד"כ לפני 8 שנים כריתת בלוטת תריס-פפילרי מאז מעקבים תקינים. מזה שנתיים סובלת מהצטברות ליחה בגרון שגורמת לשיעול בכל שעות היום. בוצע סי טי חזה: סריקת חזה ללא חומר ניגוד קרינה נמוכה לא הודגמו בלוטות מוגדלות בבתי שחי ובמיצר בראות קשר זער 2מ"מ GG בפסגה מימין אין גושם או תסנינים בריאות ללא תפליטים פליאולרים לב גודל תקין ללא תפליט פריקאדילי מעבר חזה בטן-בקע סרעפתי קטן.אין גושים אין הרס גרמי סכום קשר זעיר ב RUL אין גושים בראות בקע סרעפתי קטן שיקול ביקורת ומעקב CT קרינה נמוכה בכוד חצי שנה שאלות 1 האם הקשר הינו סרטן? 2 האם זה גרורה מסרטן בלוטת תריס שהיה לי לפני 8 שנים? 3 האם השיעול היומיומי (בעקבות הצטברות ליחה בגרון)גרמו לקשר? 4 מהאם יש מה לעשות כרגע,או רק להמתין לסי טי בעוד חצי שנה? 5 מה עושים עם הבקע? תודה רונית

23/11/2016 | 15:04 | מאת: עינת לוי

שלום רונית , זוהי תשובתו של פרופ' איזביצקי: "תשובתי מוגבלת מכיוון שלא ראיתי את ה CT בעצמי. באופן תאורתי קשרית של 2 ממ אינה דורשת התייחסות כלל: לא מעקב ובוודאי לא אצל "לא מעשנת" למרות זאת ובגלל הרקע ייתכן שכדאי עוד 9-12 חודשים לשקול לחזור על CT חייבים ליראות את ה CT כדי להחליט סופית " בברכה

מנהל פורום סרטן ריאה