סרטן ריאות שלב 4

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

05/06/2016 | 21:50 | מאת: Mmme

בן 59. חולה סרטן ריאות מסוג אנדוקרצינומה לא קשקשי. עבר 2 ניתוחים בריאה שמאל וימין לכריתת 2 עונות. לקח אירסה שעזרה למשך תקופה. לאחר מכן עבר טיפולי כימותרפיה ללא שינוי ואז לקח כדור בשם azd9291. אשר בצילום הראשון הראה שיפור משמעותי. וצילום לאחר 5 חודשים הראה החמרה במצב עם גרורות לריאה ימין (שקודם היו רק כמה מוקדים בצד ימין) כעת גודל הצד שמאל 5.5×6.8 ס"מ. . מה כדאי כעת לעשות? איזה טיפול מומלץ? תודה על היעוץ !

09/06/2016 | 20:01 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום רב, למעשה כרגע האופציות הטיפוליות הן תרופות כימותרפיות שונות. אשפר לנסות טיפול אומונותרפי אך סיכויי התגובה קטנים בקרב חולים עם מוטציה ב-EGFR. אני מציעה להתייעץ עם האונקולוג המטפל בהקדם. בהצלחה

22/07/2016 | 12:11 | מאת: רונן

מקרה ממש דומה היתה מוטציה ב T790M? כנראה נוצרה מוטציית עמידות חדשה ויש צורך למצוא לזהות אותה ממליצה לך מאוד לפנות לבדיקות גנטיות מקיפות יותר, יש מספר מקומות בארץ למשל אונקוטסט אבל יש עוד תבדוק

מנהל פורום סרטן ריאה