טרסיבה ואירסה מה ההבדלים

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

25/04/2016 | 20:28 | מאת: אברהם

שלום, מה ההבדל בין 2 התרופות? אני חולה סרטן גרורתי, חולה COPD הוצע לי אירסה כקו שלישי לאחר טיפול כימותרפי יעיל אך עם תופעות לוואי קשות מאוד. אודה לשמוע מה תופעות הלוואי ומה אחוז ההצלחה אם לא נמצאתי מתאים לגן מוטציה

17/05/2016 | 09:40 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום אברהם ההבדל בין טרסיבה ואירסה הוא קטן, התרופות שייכות לאותה משפחה של תרופות, עם מנגנון פעולה כמעט זהה, וגם תופעות הלוואי דומות מאד. בסה"כ תופעות הלוואי לרוב לא קשות, ונסבלות היטב. סיכויי התגובה בקו שלישי כאשר לא נמצאה מוטציה בגידול, אינם גדולים, אך הם דומים לסיכויי התגובה לכימותרפיה. לדעתי כדאי לנסות, כי אותם חולם שמגיבים מרוויחים טיפול קל יחסית, הניתן בכדורים בבית, ועם מעט תופעות לוואי. בהצלחה

מנהל פורום סרטן ריאה