שיעול יבש חדש ומדאיג.

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

08/02/2016 | 05:29 | מאת: דן

שלום אני בן 44 ובריא בדרך כלל. מעולם לא עישנתי, טבעוני ואיני סובל מאלרגיות או אסתמה. לפני חודשיים בערך ההיתי מקורר (נזלת) ללא שיעול וזה עבבר כעבור 4 ימים בערך. לפני שבועיים הופיע אצלי שיעול יבש שמקורו סוג של גירוי בדרכי הנשימה. השיעול בא והולך במשל היום, יותר נפוץ בשעות הלילה, אך אינו מעיר אותי מהשינה. אין חום או כל סמפטום אחר. ברוב שעות היום אני מרגיש גירוי וצורך להשתעל ומתאפק עד שזה כבר בלתי אפשרי. אני מצליח לבצע פעילות ספורטיבית כולל ריצה למרחק ללא קושי נשימתי. אין במשפחה היסטוריה של סרטן ריאה או אחר. למרות הכל אני ממש חושש שמדובר בסרטן ריאות. רופא המשפחה לא לקח זאת ברצינות ונתן לי כדורי קודאין שלא ממש עוזרים להקל בשיעול המטריד. הוא סרב לתת לי צילום חזה ואמר שאינו רואה צורך בכך בשלב זה (הוא ישקול זאת אם השיעול יתמשך ללא שיפור). יש לציין שאני אדם שסובל מחרדות, בעיקר בכל הקשור לבריאות. אפילו נדמה לי שככל שאני רוקא על סימפטומי הסרטן ונעשה יותר חרד, כך השיעול גובר. האם עלי להתעקש לקבל צילום חזה או CT? מהם הסיכויים שמדובר בסרטן ריאה? האם זה הגיוני שמדובר בשיעול לאחר התקררות למרות שהוא הופיע באיחור של חודש וחצי מההתקררות האחרונה? מה עוד זה יכול להיות? תודה מראש על העזרה דן.

10/02/2016 | 09:02 | מאת: פרופ' גבריאל איזביצקי

שלום ברור שאין שום בעיה לעשות צילום חזה. לגבי CT לא ממליץ בשלב זה.

11/02/2016 | 23:34 | מאת: דן

בנתיים השיעל הפך למייצר ליחה לבנה ולפעמים צהובה. גם הגירוי עלה מהריאות יותר לאזור הגרון. בנוסף שמתי לב שחום הגוף שלי במדידה דרך הבא הוא כ 34.8. רופא המשפחה דווקא אומר שזה ביטוי קלאסי לברונכיטיס ויראלי ועדיין מתעקש שאין צורך בצילום. קיבלתי מוקולית...

מנהל פורום סרטן ריאה