sclc

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

04/09/2013 | 03:07 | מאת: אורח27

דר' שלום. אמא חולת סרטן ריאות מפושט לכבד ולעצמות, האבחנה לא קבעה בוודאות אם זה SCLC או NSLC , גם לאחר רוויזיה של הביופסיה לכן קבעו שזה דומה לNELC , הספיקה לקבל טיפולים CARBO- ETOPOSIDE , ALMITA , TAXOTER , TARCEVA , VANALBINE , אף אחד מהטיפולים לא עזר והמחלה מתקדמת במיוחד בפיזור הכבדי , הרופא המליץ לקחת ביופסיית מחט מהכבד ולשלוח לבדיקת TARGET NOW, כך עשינו, לפי התוצאה מאר"ה התרופות שיכולות לעזור . 1- IRINOTOCAN קמפטו 2- ADRIA . אנחנו מתכוונים להתחיל טיפול ב IRINOTOCAN אך לפי הב"ח התרופה ניתנת רק לחולי סרטן מעי וסרטן רקטום בחינם, וחולי SCLC צריכים לשלם עבור התרופה למרות שהיא נמצאת בסל וגם רשום בהתוויות משרד הבריאות שתרופה מיועדת לטיפול ב SCLC , וגם צריך לחכות לאישור ועדת חריגים . מה דעתך האם אכן אי אפשר להביא את התרופה לחולי SCLC בחינם, ולמה צריך לחכות לועדת חריגים בתקופת החגים כשזה זמן מאוד יקר למטופל. תודה רבה שנה טובה

08/09/2013 | 22:51 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום רב, עד כמה שידוע לי אכן אירונוטקאן אינה בסל לחולים עם SCLC אבל יש סיכוי שועדת חריגים תאשר את התרופה על חשבון הקופה. אי אפשר להגיד בוודאות - כדאי לנסות. אינני יודעת מתי מתכנסת הועדה בכל קופה אבל ברור שהם בדר"כ פועלים במהירות כשמדובר בחולי סרטן. אם לא - אפשר לנסות להשיג בחינם או בהנחה דרך "חברים לרפואה". אמנם מדובר, כפי שאמרת, בזמן יקר אך יש לזכור שאימך קיבלה כבר טופוטקן שהיא תרופה מאותה המשפחה, ולא הגיבה ולכן למרבה הצער אין בטחון שתגיב לאירינוטקן. בהצלחה

מנהל פורום סרטן ריאה