פנייה לקבלת יעוץ

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

15/05/2013 | 18:10 | מאת: מרק

אבקש עזרתכם בעצה: יומיים לאחר חיסון דלקת ריאות התחלתי להשתעל. בנוסף התרבו הליחות בגרון ובאף. השיעול לא פסק, והשבוע פניתי לבצע רנטגן ריאות. בפיענוח מצויין "ציור ריאתי מוגבר דו"צ". ללא עדות לתפליט פלוירלי או גודש. ההמלצה-המשך טיפול ויעוץ. אציין שאיבדתי בת בגיל 34, כשגם אצלה הכל החל בשיעול טורדני. מיוליוסרקומה שנגמרה רע, בשתי הריאות. יתכן ואין כל קשר, וב"ז יש גם תורשה. בשיטותיי בנט מצאתי מספר אפשרויות לסיכום רנטגן שכזה: 1. דלקת ריאות ויראלית/זיהום ויראלי. 2. אפשרות להווצרות נוזלים זרים (סרטניים) במעטפת. כאמור כל האושר הזה החל לאחר קבלת חיסון נגד דלקת ריאות. שאלתי: מה הסבירות שזה כלום, או אחת מהאפשרויות שציינתי לעיל? בתודה מראש, מרק. טל: 0544-248318

16/05/2013 | 16:49 | מאת: פרופ' גבריאל איזביצקי

שלום רב ראשית כל לא בדקתי אותך ולגם לא ראיתי את הצילום חזה. למרות כל האמור לעיל, ניראה לי שכדאי לשקול מתן אנטיביוטיקה וביצוע צילום חזה ביקורת בעוד כחודש. אם הממצאים יופיעו שוב -ללא הטבה- יש לשקול ביצוע CT בחתכים דקים (עם חומר ניגוד). כל טוב ד"ר איזביצקי גבריאל מנהל מכון הריאות מ.ר. שערי צדק

16/05/2013 | 17:23 | מאת: מרק בריל

המליצו לי היום על CT עם חומר ניגודי קארדיאק גייטינג. מקובל? ושוב, תודה לך. מרק.

מנהל פורום סרטן ריאה