ניתוח כריתת אונה

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

19/03/2011 | 21:38 | מאת: מלכה

אני בת 66 יש לי קשרית בריאה בגודל של 3 ס"מ בערך. בביופסיה מלפני שנתיים, נמצאו בה נוזלים שפירים, אך מאחר והיא ממשיכה לגדול הוחלט להסירה. מאחר והמיקום שלה נושק ל-2 אונות וקרוב לכלי דם ,קבלתי שתי הצעות מ-2 מומחים האחד דיבר על ניתוח פולשני דרך הצלעות והשני על טורוקוסקופיה לכריתת אונה.לניתוח השני אני צריכה לעשות שוב סי טי לאחר חודשיים מהקודם שאלתי: האם יש בארץ מספיק נסיון עם הזעיר פולשני שבו הסבל לאחר הניתוח הוא קטן יותר או עדיף לפתוח ולהוציא את האונה בשלמותה ואז לחסוך קרינה מסיטי נוסף? ב. האם סיטי עם חומר ניגוד (יוד) עדיף על ללא חומר ניגוד? אני סכרתית ובעבר בניתוח גניקולוגי קבלתי טרומובוזה לאחר הניתוח. תודה על תשובה מידית.

27/03/2011 | 16:36 | מאת: פרופ' גבריאל איזביצקי

שלום שאלתך בהחלט במקום. אין הרבה כירורגים עם נסיון רב בניתוחים מסוג טורקוסקופיה לכריצה של אונה ריאתית. אני מציע לדבר בצורה פתוחה עם הכירורג ולברר כמה חולים הוא ניתח כבר בצורה הזאת. אם הרושם שלך בסופו של דבר הוא שאת לא מרגישה בנוח עם הסי-טי החוזר והניתוח הזעיר אז עדיף ללכץ לפתיחתבית החזה.

מנהל פורום סרטן ריאה