נטילת פרוביג'יל בעקבות טיפול בקיטרודה

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

11/02/2019 | 04:43 | מאת: אפרת

שלום דוקטור גיפס, אימא שלי, 80, מטופלת בקיטרודה כקו ראשון, כבר כשנתיים. הגידול קטן מאוד ובשליטה והיא מרגישה בסך הכל בסדר גמור. היא פעילה ולרוב בעלת מצב רוח טוב. אבל העייפות הגדולה בגלל האימונותרפיה פוגעת קשה באיכות החיים שלה. אימא היא אישה מלאת מרץ ותוכניות והעייפות מחבלת בכך. אני חולת טרשת נפוצה ועבור העייפות אני לוקחת פרוביג'יל שעוזר מאוד. מה דעתך על מתן פרוביג'יל לאימא? זו תרופה נטולת תופעות לוואי ונחשבת בטוחה. האם את מכירה חולי סרטן המשתמשים בתרופה זו לעייפות? תודה מראש - אפרת

18/02/2019 | 03:02 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום אפרת, אני מכירה אתהתרופה אך לא מכירה אותה בשימוש בחולים אונקולוגיים. עייפות/תשישות הן חלק מהסימפטומים של הגידול וגם של הטיפולים, כולל קיטרודה. אחד הטיפולים הטובים הם פעילות גופנית (מותאמת לגיל ולמצב כמובן) - יש מחקרים רבים שמצביעים על יעילות נגד תשישות בחולי סרטן. בהצלחה

מנהל פורום סרטן ריאה