דם וליחה וסרקואידוזיס?סרטן ריאה ?

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

05/12/2018 | 19:28 | מאת: יעל

שלום.לפני 6 שנים אובחנתי בסרטן ריאה של תאים גדולים ואני מרגישה טוב.עברתי כריתת אונה עליונה בצד ימין. בסיטי עם חומר ניגוד ראו קשריות ובביופסי יצא גרנולומה .זה היה לפני חצי שנה הביופסי.אתמול הרגשתי שיש לי ליחה ושיעול קצר אחד ויצא דם .בכמות לא רבה וזהוא לא היה יותר.זה הבהיל אותי אבל לא התחשק לי ללכת לרופא בשתים עשרה בלילה והלכתי לישון. אני מטופלת בסימבקורט 160/4.52פעמים ביום ומטיקורטן עכשיו 5 מיליגרם.התחלתי ב40 מיליגרם וירדו בהדרגה זה כבר 4 חודשים בערך.לאמר את האמת אין לי קושי בנשימה אני לא מרגישה הטבה מיוחדת עם המשאף.יש לי תור לרופאה האונקולוגית בעוד 3 שבועות ואני מרגישה בסדר.האם סטרואידים או הסימבקורט יכולים לגרום לפליטת ליחה דמית פעם ראשונה שזה קורה.והאם ב סרקואידוזיס יכול להופיע מצב כזה?עברתי סי טי לפני שבוע עם חומר ויש קצת הטבה בקשריות.האם אני חייבת ללכת לרופאה שלי מיד או שאפשר לחכות בעוד 3 שבועות בפרט שאני מרגישה רגיל לא מתלוננת.לציין שאני בת 73.תודה

16/12/2018 | 23:22 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום יעל, הסטרואידים או הסימבוקורט לכשעצמם לא גורמים לליחה דמית. שיעול משמעותי יכול לגרום לזה. אין קשר ישיר בין סרקואידוזיס לסרטן, אלה שני תהליכים שיכולים להופיע במקביל. בעקרון אם את מרגישה טוב, את יכולה להמתין עד התור לאונקולוגית, בעוד 3 שבועות, אבל אם יש סימפטומים שמדאיגים אותך כמו המשך פליטת כיח דמי, הייתי מציעה שתפני אליה קודם. בהצלחה

17/12/2018 | 13:55 | מאת: יעל

תודה.בנתיים הספקתי להיות אצל האונקולוגית והיא אמרה שזה מהסרקואידוזיס.

מנהל פורום סרטן ריאה