גרורות וגודל הגידול המקורי

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

23/07/2018 | 22:38 | מאת: דנית

שלום, אבא שלי אובחן כחולה סרטן ריאות שלב 4. ויש לו גרורה אחת בגב התחתון, אשר יותר גדולה מהגידול המקורי... בשל הערת ביניים של האונקולוג, הבנתי כי לא מדובר במהלך מחלה רגיל-> הגרורה גדולה מהגידול המקורי, ונמצאת במקום אחד בלבד... אשמח להפרכה או אישרור... תודה!

24/07/2018 | 08:33 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום דנית, הגודל היחסי של הגידול לעומת הגרורה אינו פרמטר בעל חשיבות בטיפול בסרטן. מה בדיוק שאלתך?

24/07/2018 | 09:12 | מאת: דנית

תודה על המענה. הגידול של אבא הוא NSCLC קשקשי, וממה שקראתי והבנתי מרופאיו כי הסיכוי למוטציות הוא קטן מאוד. אונקולוג נוסף שהתייעצנו איתו אמר שמהלך המחלה שלו לא רגיל (גודל הגרורה, והפיזור), ולכן בדיקת פאונדיישן כן יכולה להביא תוצאות. רציתי לדעת האם מה שאמר על תהליך המחלה הוא נכון. תודה

28/07/2018 | 09:56 | מאת: ד"ר מיה גיפס

אני לא בטוחה שהייתי מגדירה את מהלך המחלה של אביך, כפי שתארת, כחריג אבל בכל מקרה אין לכך חשיבות. כרגע זה מצב נתון. בדיקה מולקולרית רחבה, כמו פאונדיישן, היא דבר שיכול בהחלט לתרום לאפיון הגידול ובחירת הטיפול ולכן זה תמיד מומלץ, יחד עם זאת צריך לקחת בחשבון שבמקרים רבים אין ממצאים בבדיקות אלה. בהצלחה

מנהל פורום סרטן ריאה