אנדרומה באדרנל שמאל בדיקת סיטי

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

22/07/2018 | 21:13 | מאת: תהילה

שלום רב אמי עברה בדיקת סיטי לצירוך בירור הצללה שניראתה ברנטגן להלן התשובה בלוטת המגן בגודל ומרקם תקין לא הודגמו בלוטות מוגדלות בבתי השחי ובמיצר. פרנכימת הריאות: הצללה אלבאולרית עם ברונכוגרם אוויר ומרכיב תמטי תת פלאורלית בפסגת ריאה ימין. תוכן בברונכים בכמות קטנה ב-RML .שינויים פיברואטלקטטיים ביאפיקליים. ללא תפליטים פליאורליים. לב בגודל תקין ללא תפליט פריקארדיאלי. במעבר חזה בטן - באדרנאל שמאלי גוש 12 מ"מ. עצמות – שינויים ניווניים בעמ"ש. ללא הרס גרמי. סיכום: תסנין ב-RUL כמתואר יכול לבטא תהליך זיהומי במקום ראשון, לקורלציה קלינית ומעבדתית, מעקב טומוגרפי בעוד 3 חודשים. גוש קטן באדרנאל שמאל - להשוואה עם בדיקות קודמות, במידה ולא ידוע - לקורלציה עם ציר אדרנאלי, מומלצת סריקת ct ללא חומר ניגודי תוך ורידי לבירור אדנומה. אשמח לדעת מה אומרת התשובה. תודה

22/07/2018 | 21:41 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום תהילה, קשה להתחייב דרך הפורום, אך באופן כללי לא נראה שמדובר בגידול. אני מציעה לחזור לרופא המפנה להחלטה סופית לגבי המעקב הנדרש. בהצלחה

מנהל פורום סרטן ריאה