שילוב תרופות לבעלי מוטציה KRAS

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

10/03/2018 | 08:14 | מאת: אפרת

שלום דוקטור גיפס, קראתי שהתרופה Selumetinib‏ נבדקת בשילוב עם Docetaxel כקו טיפול שני עבור חולי סרטן ריאות גרורתי אשר מיצו קו טיפול ראשון והם נשאי מוטציה kras. הניסוי הוא בפאזה 3. האם השילוב הזה כבר ניתן לחולים בארץ? האם יש לך מידע בנוגע ליעילות שלו? האם מחפשים משתתפים לניסוי כזה? גילוי נאות: אימא שלי עדיין על קיטרודה כקו ראשון של טיפול ולא מדובר על הפסקה בינתיים. אבל בגלל הקריאטנין הגבוה אני רוצה להתחמש במידע ליתר ביטחון, למקרה שהאונקולוג יאמר לנו שהקיטרודה מסכנת את אימא יותר מדי וחייבים למצוא טיפול אחר. בבירור גנטי מצאו רק את המוטציה הנפוצה ב-kras. תודה רבה, אפרת. את המידע בנוגע לניסוי קראתי באתר של ויקירפואה: https://www.wikirefua.org.il/w/index.php/סרטן_הריאה_-_רפואה_מותאמת_אישית_-_Lung_cancer_-_personalized_medicine#.D7.9E.D7.95.D7.98.D7.A6.D7.99.D7.99.D7.AA_.D7.A9.D7.99.D7.A4.D7.A2.D7.95.D7.9C_.D7.A9.D7.9C_KRAS

15/03/2018 | 08:01 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום אפרת, התרופה עדיין לא ניתנת לחולים בארץ מכיוון שהיא לא רשומה עדיין בשום מקום בעולם. למיטב ידיעתי התוצאות של התרופה עדיין לא ברמה המצדיקה רישום, אבל מתקיימים עדיין מחקרים. בהצלחה

25/05/2018 | 14:39 | מאת: t/y

מה פרוש חולה בעל מוטציה kras 'כי אחי כעת בבירור עם סרטן אדנוקרצינומה בראה עם גרורות בין 60 באסף הרופא מחקים לתשובה מהדסה עיין כרם לתשובה לטיפול ממוקד.עשו מייס הקרנות מכוון לעכוז בו נימצאת הגרורה . מטופל עיי דייר סיחון . בבקשה מי מהרופאים הטובים בארץ אליו ללכת לקבל חוות דעת נוספת . אודה לכת אם תעזרו לנו .אני אחות במיקצועי ורוצה לעזור כמה שמהר .

26/05/2018 | 07:45 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום רב, כיום אין טיפול מכוון לגידולים עם מוטציה ב-KRAS. מתקיימים מחקרים, למיטב ידיעתי, לא בארץ. הטיפול, לכן, מבוסס על שאר הפרמטרים המאפיינים את הגידול. המדיניות שלנו באתר היא לא להמליץ באופן שמי על רופאים או מרכזים רפואיים. בהצלחה

26/05/2018 | 07:43 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום אפרת, אכן יש מחקר במספר מצומצם של חולים אשר נבדקה בו התרופה selumetinib בטיפול בקו שני (לאחר כשלון טיפול בקו ראשון), בחולים עם מוטציה ב-RAS. התרופה ניתנה עם טקסוטר, ובהשוואה לטקסוטר התוצאות היו טובות יותר, אך היו גם יותר תופעות לוואי. כרגע מתקיים מחקר במספר גדול יותר של חולים, אשר תוצאותיו יקבעו אם התרופה תירשם לשימוש או לא. לא ידוע לי שהמחקר מתקיים בארץ, אבל אני מציעה לשאול את השאלה הזאת את האונקולוג המטפל. יתכן שהמחקר מתקיים במרכז שלכם. בהצלחה

מנהל פורום סרטן ריאה