בבקשה עזרה! עבור אבי

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

01/03/2018 | 11:12 | מאת: סיון

שלום ד"ר, תודה רבה על המענה! אבי כבן 71, מעשן. עשה בדיקת פט סיטי לפני שבועיים ואלו הממצאים: קליטה פתלוגית בגוש בריאה שמאלית תחתונה-ממאירות ראשונית. קליטות פתלוגיות במספר קשריות ריאתיות כמפורט-כנראה גרורות. קליטה קלושה בתהליך סמיסולידי ב RUL- ממצא חשוד לתהליך ממאיר (SECOND PRIMARY) מסוג BAC. קליטה מוקדית בנגע באיליום משמאל אשר נראתה גם בבדיקה משנת 2009, כנראה ממצא שפיר מצ"ב קובץ של הפט סיטי נראה לי שתשובת הביופסיה שעשה : גוש סולידי ב LLL קשריות נוספות ב LUL. GGO גדול ב RUL שגם חשוד לגידולי עבר ביופסיה בריאה השמאלית - ADENO CA ההורים שלי היו אצל הרופא, לא ידעו לשאול שאלות, אין להם מושג איזה שלב הסרטן ואיזה סוג? תאים גדולים? קטנים? הרופא המליץ על כימו.. בבקשה אשמח לאבחנה שלך על סמך הממצאים. תודה רבה!

06/03/2018 | 09:46 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום סיון, לפי הציטוט שהבאת מדובר בסרטן ריאה, לא ברור לי לחלוטין אם בשלב גרורתי או לא. אדנוקרצינומה שייך לקבוצה של הגידולים שאינם תאים קטנים. מעבר לכך - צריך לאפיין את הגידול כדי להתאים את הטיפול האופטימלי. אני מציעה שתיצרי קשר עם האונקולוג שפגש את אביך ותקבלי ממנו הספר יותר מפורט. בהצלחה

מנהל פורום סרטן ריאה