השפעת ניתוח להסרת גידול ממאיר מסוג מזותיליומה מהריאות

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

24/02/2018 | 10:53 | מאת: השפעות ניתוח להסרת גידול מזותיליומה

שלום, אבי אובחן לפני כחודש כחולה בסרטן מסוג מזותיליומה (גידול סרטני באונה תחתונה משמאל בקוטר של כ 1.5 ס"מ, ומוקד קטן נוסף באונה עליונה משמאל). בתוצאות בדיקת PET-CT לא נמצאו גרורות. אני חושש מאד מבצוע ניתוח להסרת הגידולים כיוון שלא ברורה ההשפעה על איכות חייו לאחר מכן. אציין כי הסרטן נגרם כתוצאה מחשיפה לאסבסט בשנות ה 70 כשעבד בחברת החשמל. האם ניתוח הוא אכן האפשרות הטובה ביותר? אשמח לקבל כל מידע אפשרי על שיטות הטיפול האפשריות, אופן ההחלמה ויכולת התיפקוד לאחר הניתוח. תודה רבה.

06/03/2018 | 09:35 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום רב, מדובר בניתוח נרחב מאד הכרוך בסיכונים משמעותיים. הוא איננו מתאים לכל חולה מזותליומה. אביך צריך העבור הערכה מדוייקת ע"י אונקולוג וכירורג חזה ע"מ לשקול אם הניתוח מתאים לו. מעבר לכך אפשר לטפל בכימותרפיה ו/או תרופות ביולוגיות. אני מציעה לפנות לאונקולוג בהקדם. בהצלחה

מנהל פורום סרטן ריאה