בדיקת CTA בלוטות לימפה מוגדלות

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

03/12/2017 | 10:59 | מאת: אבנר

שלום רב, לפני כשבוע עברתי בדיקת CTA (צינטור ויטואלי) עקב כאבים בחזה. בבדיקה התבררו הפרטים הבאים: ריבוי קשריות לימפה בכלל תחנות המיצר עד רוחב 0.8 ס"מ בחלון אאורטו פולמונרי 1.2 ס"מ אינפרה קרינאלית. קשריות לימפה בשעה הריאה מימין ברוחב 1.5 ס"מ . כלי הדם הגדולים במיצר בטווח התקין , במגבלות העידר יוד. הלב תקין ללא תפליט פריקרדיאלי. לא הודגמו תפליטים פלאורליים דו"צ. פרנכימת הריאות : מודגמות קשריות ב-RUL בקוטר 0.6 ס"מ. סיכום: ריבוי קשריות לימפה במיצר ולימפאדנופטיה פרי הילרית מימין. אודה לחוותדעתך

06/12/2017 | 13:05 | מאת: עינת לוי

להלן תשובתו של פרופ' איזביצקי: "שלום יש ריבוי של קשריות וגם בלוטות לימפה מוגדלות במיצר. לא בדקתי אותך ולא ראיתי את ה CT אבל לכאורה אני ממליץ לעשות בדיקת ברונכוסקפיה עם EBUS על מנת לקחת ביופסיה (דגימה) מבלוטות הלימפה וגם ביופסיה מרקמת הריאה (TBB). בברכה פרופ' איזביצקי"

מנהל פורום סרטן ריאה