קשריות ריאתיות קטנות אצל חולה לשעבר בסרטן המעי הגס

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

26/11/2017 | 23:06 | מאת: צוף

שלום רב ותודה לכם על הפורום המושקע והמלמד - לא מובן מאליו! בעלי מקרה ראשון במשפחתו של תסמונת לינץ ולפני כ-3 שנים, בגיל 37, התגלה אצלו בשלב מוקדם מאוד סרטן במעי הגס. עבר כריתה כמעט מלאה של המעי הגס ללא טיפולים נוספים. אציין כי עישן מגיל 18 עד 34 כ-2-3 קופסאות ביום. עבר החודש CT אגן בטן - הכל תקין, חזה - כל התיאור תקין למעט הר"מ: קשרית תת-פלאורלית ב-RLL בגודל 5 מ״מ. מוקד עיבוי על הסדק הבין-אונתי הראשי. קשרית זעירה ב-RUL. קשרית ב-RML בגודל 3 מ״מ. בדיקה קודמת מלפני שנה ו-3 חודשים העלתה בחזה אך ורק את הממצא הבא: "קשרית תת פלוירלית זעירה בקוטר 0.3 ס״מ בסגמנט העליון של ה-RLL. אין לזהות ממצא חריג בבית החזה." אעריך מאוד אם תוכלו לשפוך מעט אור על הממצאים, היות ופגישתו עם האונקולוגית רק בעוד חודשיים. בייחוד נשמח להבין האם הממצאים החדשים וגדילתו של הממצא המקורי ב - 2 מ"מ הינם סיבה לדאגה. תודה גדולה מראש!

27/11/2017 | 12:33 | מאת: עינת לוי

שלום להלן תשובתו של פרופ' איזבצקי: "שלום קשה למדוד באופן מאוד מדויק ולכן קשה להגיד בביטחון מלא שיש גדילה של 2 מ"מ. הוא צריך לעשות HRCT של החזה עם חומר ניגוד ולגשת לרופאי ריאות (עם כל הבדיקות הקודמות). רופא הריאות יחליט האם יש צורך בהמשך מעקב או פרוצדורה כל שהיא. בברכה פרופ' גבריאל איזביצקי "

מנהל פורום סרטן ריאה