סרטן ריאות לאחי.........

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

15/10/2017 | 14:40 | מאת: מירי

היי ד״ר, אחי בן 45 בנאדם בריא לכאורה, בחיים לא עישן לא שתה , עושה ספורט, משקל תקין. אובחן לפני כחצי שנה כחולה סרטן ריאה מסוג תאים לא קטנים עם מוטציה בegfr. אני ומשפחתי כל הזמן מנסים לחשוב איך זה הגיע אליו, האם מריצות שעשה בחוץ? עבודה במחסן שעשוי מאסבסט? או אולי עבודה פיזית ברחוב? אני יודעת שאין לכך תשובה ולעולם לא נדע, אבל מאז הגילוי, אני נמצאת בחרדות יומיומיות, מפחדת מזיהום אויר, עשן של מכוניות אוטובוסים משאיות, ממש היסטרית לגבי זה. עד כמה לזיהום אויר יש חלק בסרטן הזה? האם זה סרטן שנגרם כתוצאה מהסביבה או גנטי?

15/10/2017 | 15:46 | מאת: עינת לוי

שלום מירי, החשש בהחלט מובן וכפי שהבנת אין אנו יודעים בוודאות את המקור שגורם להיארעות המחלה . מכיוון שאחיך לא עישן מעולם כפי שציינת סביר להניח שסוג מחלתו היא לא קשורה לעישון כמובן שיש קשר לגורמים סביבתיים כמו זיהום אויר וחשיפה לחומרים , אך אין אנו יודעים בוודאות האם זה הגורם . כיום אנו בודקים קשר גנטי בסרטן מסוג שד/שחלה/מעי/לבלב בחלק מהמקרים . ריאה אינו ידוע או "נחשב" כמחלה גנטית . בברכת רפואה טובה עינת

מנהל פורום סרטן ריאה