בדיקת דם גנטית בסרטן ריאות

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

10/07/2017 | 11:24 | מאת: ענת

שלום ד"ר גיפס, אמי, אישה בת 68, חולת סרטן ריאות אשר אינה מעשנת, ביצעה לפני כשנתיים בדיקת פאונדיישן 1 על רקמת הגידול, אך נמצאה מוטציה אשר נכון להיום אין לה טיפול ממוקד. מאז עברה אמי שתי סדרות של כימותרפיה (כל אחת בת שישה טיפולים) עם הפסקה של שבעה חודשים בין סדרה לסדרה. מאחר והשפעת הכימותרפיה כאמור הינה מוגבלת בזמן, כלומר הסרטן חוזר, אנו מחפשים אלטרנטיבה. אחד הרופאים שהתייעצנו איתו הציע לבצע בדיקת דם לאיתור מוטציות, כיוון שלטענתו ייתכן והשתנו המוטציות במהלך השנתיים האחרונות כך שאולי כעת ניתן למצוא מוטציה ברת טיפול. מצד שני רופא אחר שהתייעצנו איתו אומר שהבדיקה הזו לא תיתן לנו כלום, וכי סיכוי קלוש שימצאו כעת מוטציה ברת טיפול בבדיקת הדם. אנו מתלבטים מאד אם לבצע את הבדיקה כיוון שמדובר בבדיקה יקרה מאד ואין לנו שום כיסוי ביטוחי עליה (גם בכללית מושלם אמרו לנו שלא יממנו מאחר וניצלנו כבר את הסכום הכספי המצומצם שהם מקצים לחולי סרטן) נודה לעצתך בעניין.

11/07/2017 | 22:53 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום גם לדעתי הסיכוי שבדיקת דם למוטציות תביא לשינוי משמעותי בטיפול - קטן מאד. למיטב הבנתי, על פי התיאור שכתבת, יתכן שיש מקום לשקול טיפול אימונותרפי באופדיבו אצל אימך. בהצלחה

מנהל פורום סרטן ריאה