שער ריאה בולט בצילום חזה

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

26/06/2017 | 12:40 | מאת: יפעת

ד"ר שלום. אני בת 34 ולא עישנתי מעולם. מזה שבועיים כאבים לסירוגין (דקירות) בצד שמאל בבית החזה העליון, ליד הסטרנום וגם מאחורי השכם ולעיתים בצלעות העליונות. לעיתים מקרין ליד ולצוואר. היום ביצעתי צילום חזה והממצאים כדלקמן: הצילום PA בוצע בסיבוב קל לצד ימין, הצילום הצדדי אינו סימטרי . אין עדות לתסנין . אין עדות לתפליט פלוירלי . אין עדות להרחבת המדיאסטינום , שער ריאה השמאלית נראה מעט בולט ומשוך כלפי מלאה , מבנה אנטומי?, אחר ? צל הלב בגדר הנורמה . הסרעפת בעמדה תקינה . עקמת גבית קלה קמורה ימינה. הופניתי לרופא ריאות ואני בלחץ נוראי. האם זה נשמע כסרטן? מה המשמעות של שער ריאה בולט ומשוך למעלה? המון תודה מראש.

03/07/2017 | 10:57 | מאת: עינת לוי

תגובתו של פרופ' איזביצקי: "שלום יש חשד לשער מעט בולט. צריך ככ"ה לעשות CT חזה עם חומר ניגוד. ייתכן שזה שום דבר (שבאמת השער לא בולט) ואולי כן. יכול להיות כלי דם ואולי בלוטת לימפה. זה רק שלבי בירור לכן אין סיבה להיות בלחץ. כל טוב פרופ' גבריאל איזביצקי"

מנהל פורום סרטן ריאה