פזילה סמויה

דיון מתוך פורום  בריאות העין

10/11/2010 | 11:20 | מאת: י

שלום, אני אישה בת 39, סובלת מילדות מבעיות מיקוד, ראיה כפולה (בעיקר בבוקר וכשאני עיפה), לפעמים מאמץ "להחזיר" את העיניים למקום,סחרחורות, קושי להתמקד בסביבה פתוחה, קושי בקריאה, מחשב ותחושה של חולשה בשרירי העיניים. אופטומטריסט שבדק אותי אמר שיש לי בעיית מיקוד ופזילה סמויה והמליץ על טיפול אצל אורטופטיסט. האם כדאי ויעיל לטפל באימון שריר העין? האם זה יכול לשפר את המיקוד? ושאלה נוספת, כשנולדתי החליפו לי את הדם (RH- אצל אמא שלי), האם בעיית חולשת השרירים בעיניים יכולה להיות תוצאה של הבילירובין הגבוה כשנולדתי? תודה.

12/11/2010 | 17:31 | מאת: פרופ' אירית ברקת

שלום רב, ניתן לטפל בפזילה סמויה ובחולשת מיקוד ע"י תרגילים אצל אורטופטיסטית ומומלץ לנסות זאת. לעיתים פריזמות של משקפיים יכולות לתקן זאת אך רק לאחר הערכת אורטופטיסטית ונסיון תרגילים. אין קשר להחלפת דם. בברכה, ד"ר ברקת

מנהלי פורום בריאות העין