תרגילים לשיפור הראיה

דיון מתוך פורום  בריאות העין

06/01/2010 | 22:04 | מאת: מירי

שלום רב בתי בכתה א' הופנתה ע"י אחות בי"ס לבדיקת ראיה. בבדיקת ראיה אצל אופטימטריסית נמצא שעין ימין חלשה יחסית לשמאל והמספרים הם מינוס 1 וחצי. כשבאחת העיניים גם קצת צילינדר. בסה"כ התלונות שלה לא נוגעות לתפקוד או למאמץ כי הלוח בכתה שלה מאד קרוב. שאלתי היא האם משקפיים הם הפתרון הנכון? האם היא לא תתרגל אליהם ותפתח תלות ואז הצורך יגדל? וכן האם ישנם תרגילים שניתן לעשות עם בת 7 כדי לחזק את העין החלשה ובכלל לחזק את הראיה? אשמח לתשובה, מירי

אין אפשרות לתקן קוצר ראיה אצל ילדים בעזרת תרגול. אני ממליץ כן להתאים משקפיים לעין עם קוצר ראייה כדיי למנוע התפתחות עין עצלה או כאבי ראש.

מנהלי פורום בריאות העין