פיענוח בדיקת oct עיניים

דיון מתוך פורום  בריאות העין

15/12/2016 | 15:38 | מאת: NEOMI

שלום, עקב גילוי גלאוגמה אצל אבי, עברתי בדיקת OCT, אודה לקבחת עזרה בפענוח: עין ימין- אמינות בדיקה טובה מבנה דו דבשתי שמור נראת הידקקות נאזלח=ית ואינפריורית יחסית בסיבי עצה הראיה עובי rnfl 82 מיקרון בממוצע cd ורטיקלי 0.56 עין שמאל: אמינות בדיקה בינונית מבנה דו דבשתי אינו שמור נראת הידקקות פוקאלית אינפרו נאזלית בסיבי עצב הראיה עובי rnfl ממוצע 84 מיקרון cd ורטיקלי 0.29 אודה על עזרה בהבנת הממצאים. תודה מראש,

נעמי שלום רב, ממצאי הOCT מעידים על הידקקות מוקדית של סיבי עצב הראייה ב2 העיניים. יש לעבור בדיקת שדה ראייה 24-2 ומעקב של לחץ תןך עיני כדי לשלול בעייה בעצבי הראייה. בברכה, פרופ' ישראל קרמר

מנהלי פורום בריאות העין