יובש בעניים

דיון מתוך פורום  בריאות העין

22/01/2016 | 22:11 | מאת: אמיר

בן 60 בריא ללא מחלות רקע ל.ד תקין אין סכרת לא מעשן יתר שומנים בדם 240 הכללי עושה הליכה 5 פעמים בשבוע 50 דקות כל יום עקב כאבים בעניים נבדקתי ביצעתי צילום עניים פלרורסציאן עין ימין פגמים קלים בrpe בחלק התחתוןשל המקולה בשלב אחרון של הבדיקה מסתמן דלף מינימלי וככל הנראה מדובר csr שהפסיק לדלוף.בעין שמואל פגמים קלים rpe בחלק הרקתי של המקולה.ובבדיקת oct שמואל קונטור ומבנה פובאלי בגדר הנורמה.ימין מודגם השטחה של הקונטור הפובאלי ונוזל סב רטינלי תחת מרכז המקולה אין עיבוי ברשתית הנירוסנסורית.עובי במרכז המקולה נמדד390 מקרון בחתך הרטיקלי [90מעלות] לא ניתן לקבל מפה עובי סטנדרטית.מה המשמעות של הבדיקה מאז אני סובל מיובש בעניים ומטוםל בכל מיני טיפות כולל לאלרגיה relstlat רופא העניים טוען שיש בעיה עם בלוטות הדמע ואין טיפול לזה מלבד טיפות ג'ל ואלרגיה דבר זה מפריע לי ביקש להמנע ממקומות עם אבק ,שמש.משמש לפעמים בכדורי סיאליס האם זה משפיע.בבדיקת ראיה אמרו לי שאני זקוק למשקפים קריאה .ולמרחק מספר 3.5 האם כל מה שצינתי יכול להשפיע ואם יש פתרון לבעיה. תודה ושבת שלום.ואיך ניתן לשמור על הראיה תוספי מזון למשל.

לגבי צילומי הרשתית מומלץ להראותם לרופא עיניים מתחום הרשתית ולדא שאין צורך בטיפול. במידה ויש שינויים ברשתית, מומלץ על ויטמנים לעיניים בכדי למנוע החמרת המצב. לגבי היובש בעיניים, הטיפול היעיל הוא טיפות לחות, רצוי ללא חומר משמר. לרוב 3-4 פעמים ביום יספיקו. כמו כן יש להמנע מגורמים המחמירים את היובש כמו אבק, רוח או סביבה יבשה למשל מזגן המופנה ישר לאזור הפנים.

מנהלי פורום בריאות העין