צריבה וכאב בעין

דיון מתוך פורום  בריאות העין

08/12/2014 | 00:24 | מאת: אלי

שלום, אני בחור בן 22 בריא בד"כ, הרכבתי במשך תקופה עדשות מגע עד לפני כשנה שהתחילו הבעיות. לפני כשנה פניתי לרופא עיניים לאחר שחשתי מעט צריבה ויובש בעין שמאל, לאחר האבחון נאמר לי לקחת סינטומיצין וטיפות ליובש בעין. לאחר טיפול של כשבועיים שלא הורגש הקלה חזרתי לרופא שביצע שוב בדיקה והוסיף טיפות מקסיטרול כולל סינטומיצין. לאחר טיפול נוסף וחוסר יעילות בטיפול החלטתי לפנות לרופא נוסף שגם ביצע בדיקה וטען שקיים מעט יובש ואלרגיה קלה, בהמשך קיבלתי טיפול עם טיפות FML, ו AMDIN שגם לא עזר.(אציין שרק בהמשך קיבלתי הפנייה לביצוע בדיקות אלרגיה שלא נמצא דבר) לאחר כמה חודשים של סבל וטיפולים שכלל לא עזרו פניתי באופן פרטי לפרופ' ע"מ שיאבחן את הבעיה . לאחר בדיקה מקיפה ע"י הפרופ' הוא טען שקיים בלפריטיס וחסימה של בלוטת הדמעות, לאחר שפתח את החסימה קיבלתי טיפול עם טיפות רלסטט ובכל הזמן הזה המשך מתן טיפות יובש להקלה. לאחר טיפול ממושך ובדיקה נוספת אצל הפרופ' כולל טיפות שונות, ומשלא הורגש הקלה הפסקתי את הטיפול. אני אציין שבכל אותה תקופה התחיל להופיע לי בקצה העין (כיוון האף) גודש בלחמית שגדל מעט והרופאים כלל לא ייחסו לזה חשיבות. ההרגשה שהכאב מגיע משם, ונראה שהלחמית באיזור רופפת. לפני כחודש הלכתי שוב לרופא מומחה שביצע בדיקה וגם איבחן בלפריטיס ונתן טיפול של טיפות לוטמקס 3 פעמים ביום כולל דוקסילין למשך כחודש. אני כבר חודש לאחר הטיפול, מטפל באופן קבוע עם קומפרסים כולל חיטוי של העפעפיים, תחושת הצריבה והכאבים בעין עדיין קיימת ומשבשת לי את כל אורח החיים התקין. אני חסר אונים לחלוטין ולא יודע מה לעשות כעת. אשמח לקבל ייעוץ והכוונה ע"מ לסיים עם הסבל הנוראי בתודה מראש

08/12/2014 | 10:27 | מאת: ד"ר ישי פאליק

אלי שלום רב אני מבין את הסבל ותחושת חוסר האונים יובש בעיניים בודאי בגיל כה צעיר הינה תופעה שקשה להתמודד עימה וגורם לירידה באייכות החיים עם כל האמור לעיל הרושם שלי שעשית מאמצים ניכרים ע"מ לטפל בתופעה וטופלת בכל מגוון הטיפולים העומדים לרשותינו אנטיביוטיקה מקומית וסיסטמית- דוקסילין נוגדי דלקת שונים כולל סטרואידים ואפילו פתיחה של חסימה בדרכי הדמעות. לעיתים יש לדעת שלאחר הרכבת עדשות מגע נגרם יובש כרוני ודלקת עפעפיים כרונית שפוגעת בבולוטות שמפרישות רכיבים שונים של הדמעות ועל כן לאחר שניסית את כל הדברים הנ"ל אין עצה טובה נוספת שיכולה להינתן בלי בדיקה מקיפה ולכן ניתן כמובן להמשיך לפנות לרופאים שונים שייתכן ויתנו מענה מדוייק לבעיה ובמקביל להשתמש בתחליפי דמעות נטולי חומר משמר במינון תכוף להקלה סימפטומטית בברכה דר ישי פאליק

מנהלי פורום בריאות העין