טיפות לוטמקס: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לטיפות לוטמקס?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

טיפות לוטמקס: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

שלום אני מרגישה כבר מזה חודש כמו חול בעיניים. קיבלתי מרופא אחד טיפות על בסיס קורטיזון כי נאמר שיש לי דלקת. אכן ניכר שיפור קל אך עדין עם תחושה של גרגירי חול. הלכתי לרופא אחר שאמר לי שזו אלרגיה וקיבלתי טיפות אחרות בשם לוטמקס. יש שיפור קל אבל עדין עם אותה תחושה ובמהלך היום אני עם טיפות סיסטיין בנוסף. ההרגשה שהטיפות סיסטיין עוזרות. האם לדעתך מדובר פשוט על יובש בעיניים ?

שלום רב, בהחלט יתכן ומדובר ביובש על אחת כמה וכמה עקב השיפור עם הטיפול בתחליפי דמעות

היי, יש לי אדמימות בעין כבר כ3 שבועות. מלבד לאדמומיות בעיניים אין לי ממש תופעות נוספות, רק יובש כרוני, שלרוב לא מפריע לי. הרופא אמר שיש לי דלקת אפיסקלריטיס, אני כבר שבועיים משתמשת בלוטמקס- 4 פעמים ביום טיפה כל פעם. בשבוע הראשון הייתה הקלה מיידית באודם בעין ועכשיו העין עדיין אדומה אבל הרבה פחות, אבל השינוי כבר ממותן. היום (לאחר טיפול של שבועיים) הרופאה אמרה לי להמשיך בטיפול למשך שבועיים נוספים עם הפחתה בכמות ל3 ואז 2 טיפות ביום. השאלה שלי היא כזו- האם הטיפול מסוכן, מאחר וזה סטרואידים, או שבגלל שהם מינון נמוך זה פחות מזיק? והאם יש צורך להמשיך בטיפול בלוטמקס במידה ואין לי תופעות לוואי מלבד לאודם בעיניים? תודה רבה מראש!!

יסמין שלום רב, טיפול מסוג לוטמקס מכילות סטרואידים חלשים יחסית אשר כמעט ואינם גורמים לתופעות הלוואי הרציניות של סטרואידים בעיניים. לכן כדאי לך להמשיך את הטיפול לעוד שבועיים עד 3שבועות עם ירידה הדרגתית ואיטית של המינון,ובתום התקופה לעקוב אחר הלחץ תוך עיני . בברכה פרופ' קרמר ישראל

תודה רבה לך על תגובתך המהירה. אשמח רק לפירוט.. במידה והאודם בעין לא עובר בכל זאת להפסיק עם הטיפול של הלוטמקס? כי כרגע אין שינוי באדמומית של העין כבר כמעט שבוע, ההבדל היה רק בהתחלה.

שלום, עברתי PRK לפני כ3 חודשים. מספרים 4.5 בערך וצילינדר קטן בכל צד. לקחתי FML עד הביקורת שהייתה חודש אחרי הניתוח ושם לא ניתנו לי הוראות נוספות אז הפסקתי לקחת. והיום בביקורת של ה3 חודש הרופא שעשה את הביקורת (הוא לא הרופא שניתח) אמר שהייתי צריכה לקחת עד עכשיו ומכיוון שלא לקחתי שאתחיל לקחת עכשיו (תחליף של FML בשם לוטמקס), פעמיים ביום במשך חודשיים ואז חודש פעם ביום. זה נשמע הגיוני? יש טעם בכלל להשתמש בסטרואידים אחרי כ"כ הרבה זמן? מה דעתך? (ברור שלא אפעל לפי עצות באינטרנט, אני שוקלת ללכת לרופא קרנית של הקופ"ח לקבלת עצות נוספות אך השאלה אם יש טעם, אם נשמע הגיוני מה שאמר הרופא במכון הלייזר..). תודה מראש!

שלום רב. הגיוני בהחלט!

שלום, אני בן 22 עברתי לפני חודש ניתוח להסרת נבוס מלחמית העין. אחרי הניתוח העין שלי הייתה ממש אדומה והרופא אמר לי להשתמש בטיפות מקסיטרול למשך שבועיים 4 פעמים ביום אחרי שבועיים מהניתוח הגעתי לביקור אצל הרופא והוא בדק אותי ואמר לי שאני במהלך תקין לאחר הניתוח ואמר לי להפסיק להשתמש בטיפות מקסיטרול ולהתחיל להשתמש בטיפות לוטמקס 3 פעמים ביום למשך שבועיים ולאחר מכן 2 פעמים ביום למשך שבועיים. כרגע אני משתמש בלוטמקס ועדיין יש לי אדמומיות בעין אני יודיע שמקסיטרול ולוטמקס הם טיפות שמכילות סטרואדים ושימוש ממושך בהם עלול לגרום לנזק בעין ואני מאוד פחד שיקרה לי משהו לעין השאלה שלי האם זה בסדר להשתמש בטיפות מקסיטרול למשך שבועיים ולעבור אחר כך לטיפות לוטמקס וירידה הדרגתית במניון? הרופא אמר לי לעשות ביקורת אצל רופא עיניים אחרי הטיפול

מצטער אבל זאת שאלה לרופא עיניים לא לאופטומטריסט...