לחץ מאחורי עין שמאל

דיון מתוך פורום  בריאות העין

01/11/2014 | 20:37 | מאת: יולי

שלום, אני בת 39, בריאה בד"כ, ללא משקפיים. בשלושת הימים האחרונים סובלת מלחץ מאחורי עין שמאל. הכאב מתחיל בבוקר ונחלש מעט לקראת הערב. הלחץ דומיננטי בצד שמאל, אך לפעמים עובר מצד שמאל לצד ימין. לא שמתי לב לאדמומיות מיוחדת בעין. ממה הדבר יכול לנבוע? מה כדאי לבדוק? תודה.

יולי שלום, לחץ מסוג זה עלול לנבוע מלחץ תוך עיני או הקרנה של כאבי ראש לכיוון ארובות העיניים. יש לעבור בדיקת לחץ תוך עיני לשלול גלאוקומה ולעבור גם בדיקת קרקעית העין ובדיקת עצבי הראייה וייעוץ ניורולוגי. בברכה, פרופ' ישראל קרמר.

מנהלי פורום בריאות העין