דלקת עיניים מתמשכת - תופעות אחרי דלקת עיניים

דיון מתוך פורום  בריאות העין

04/02/2013 | 02:46 | מאת: שלומי

בהמשך לתגובה שכתבת לי-דלקת עיניים מתמשכת (תזכורת: היה לי דלקת עיניים כחודש וחצי..) יש לציין שהייתי אצל הרופא היום והוא אמר לי שאין לי דלקת עיניים (הוא בדק אותי במכשיר המיועד לכך). כששאלתי אותו- למה יש לי עדין דמעות בעיניים ומוגלה בבוקר- הוא אמר לי שזה "השאריות של הדלקת" כי הוא לא רואה דלקת בכלל. ברצוני לברר: 1: יש מצב שזה וירוס וראלי -ולכן יש לי את התסמינים שאחרי הדלקת-האם זה עובר לבד? תוך כמה זמן? 2: האם זה מסוכן להשאיר את זה כך ואני יכול "לתת לזה לעבור לבד" או שאני צריך טיפול בסטואידים גם במקרה שלי (שאין לי דלקת עיניים!) כי קראתי שעדיף שלא להתחיל טיפול עם סטוראידים כי אז כשמפסיקים את הטיפול זה יחזור ולכן אני מעדיף שלא להתחיל עם זה)? תודה רבה!!!

שלומי שלום רב, 1. לעתים דלקת ויראלית משאירה תופעות מאוחרות לאחר חלוף הדלקת, כגון גירוי בעיניים, דמעת והפרה שדומה למוגלה, אך זוהי הפרשה של מוצין - חומר צמיגי הדומה למוגלה. תופעה זו עלולה להימשך מס' שבועות לאחר חלוף הדלקת ומומלץ להשתמש בתחליפי דמעות ללא חומר משמרת כגון רפרש או היפוטירס. במידה והתופעה לא נעלמת, ניתן להוסיף לתקופה קצרה טיפות סטרואידים חלשים מסוג FML תוך מעקב לחץ תוך עיני. 2. אין זו תופעה מסוכנת, אפשר להמשיך בטיפול עם תחליפי דמעות בלבד. סטרואידים לא חובה. בברכה, פרופ' קרמר ישראל

מנהלי פורום בריאות העין