כאבי ראש ועיניים וציסטה

דיון מתוך פורום  בריאות העין

07/12/2020 | 14:36 | מאת: אנה

שלום אני סובלת מכאב ראש ועיניים בתקופה האחרונה הכאבים הם לפעמים . אתמול הייתי אצל רופאת עיניים שאמרה שבגדול לא ראתה משהו רציני והפנתה לבדיקת שדה ראיה ורופא מומחה כי יש לי ציסטה בעין מלידה והיא מפריעה לי לפעמים. היא רשמה בסיכום: עצב ראיה 0.6 C/D דיסקה עם גבול חד מקולה שמורה רשתית צמודה עצב ראיה 0.7 C/D דיסקה עם גבול חד מקולה שמורה רשתית צמודה אני ממש אשמח להסבר קצר על התוצאות האלה קבעתי תור לבדיקת שדה ראיה התור הכי קרוב ב19.3.21 האם זה בסדר בשבילי מצבי לחכות 4 חודשים?

הי אנה לא ברור לי נושא הציסטה כל כך. לגבי החלק השני, ייתכן ויש לך עצבי ראיה עם מראה חשוד ונשלחת לבדיקת שדה ראיה כדי לבדוק אם יש לך גלאוקומה. אם אכן זה המצב כדאי להתייעץ עם מומחה גלאוקומה, ואז כדאי גם לבצע מוקדם יותר את שדה הראיה כדי לקבל אבחנה. כדאי לשאול את הרופא ששלח אותך לבדיקה מה מטרתה כדי להבין מה מידת הדחיפות שלה. בהצלחה

09/12/2020 | 00:39 | מאת: אנה

היי לגבי הציסטה היא קראה לזה dermoid cyst uns right נולדתי איתה בגיל 5 בדקו אותי בשניידר והחליטו לא לגעת בה ואמרו שאוכל להוריד אותה בניתוח כשאתבגר. הרופאה אמרה לי שהיא לא רואה משהו רציני ושלדעתה הציסטה לוחצת לי וזה מה שמפריע לי לטענתה היא לא ראתה סימנים לגלאוקומה וחושבת שזה פשוט מבנה העיניים שלי אבל היא רוצה לשלול

מנהלי פורום בריאות העין