בעיה חמורה בעיניים ושאלת הקשר למטוטרקסט

דיון מתוך פורום  בריאות העין

15/09/2020 | 00:46 | מאת: אנונימית

לפני כחודש וחצי החלה אצלי תחושה מאד מציקה ולא נעימה בגלגל העין שהרגיש נפוח (לא ממש ראו אבל יכולתי להרגיש בהבדל) והרגשתי שאני לא יכולה להסתכל על מסכים כמו טלפון וטלוויזיה אפילו לא לשניה אחת. אחרי יומיים הלכתי לרופא עיניים שאמר שהכל נראה תקין. בימים שלאחר מכן התחושה הזאת רק הלכה והתגברה ונאלצתי להפסיק כל שימוש במסכים והתפתחו אצלי גם כמו טיקים של מצמוץ, גלגול עיניים ותנועות לא רצוניות. רופא המשפחה התרשם שהמקור לזה הוא אנגיואדמה בגלל שהתחלתי לקחת מטוטרקסט (כ-5 שבועות עד לתחילת המקרה) הפסקתי את המטוטרקסט וקיבלתי כדורים אנטי היסטמינים (בילקסטן) וטיפות סטרואידים (זיילט) ולאחר כמה ימים הרגשתי הקלה בתסמינים עד שהם נעלמו לגמרי. (היו לי התקפי אנגיאדמה של נפיחות משמעותית באזור הפנים בעבר כתוצאה מנטילת nsaids וממקרים ספונטניים) בערך שבועיים לאחר מכן הבעיה חזרה (בעוצמה קצת נמוכה יותר אבל עדיין מאד מציקה ומפריעה לשגרת החיים שלי) וזאת למרות שהפסקתי לקחת מטוטרקסט. ניסיתי לקחת שוב את הבילקסטן, 3 פעמים ביום, אבל הפעם לא הרגשתי הקלה משמעותית אז הפסקתי. כרגע אני מאד סובלת, מתקשה להשתמש במסכים ולנהל שגרת חיים תקינה, ומאד זקוקה לעזרה בנושא. תודה מראש!

שלום רב ממליץ לך ללכת להתייעץ עם אוקולופלסטיקאי. זה רופא עיניים שמתמחה בבעיות הקשורות לארובת העין והעפעפיים. אני חושב שהוא יוכל לעזור לאבחן טוב יותר את הבעיה ולהקל עליך בהצלחה

מנהלי פורום בריאות העין