קיעורי דיסקה מוגברים

דיון מתוך פורום  בריאות העין

14/07/2020 | 14:49 | מאת: ע.א

היי בן 26, בריא. הייתי בבדיקת עיניים אצל ד"ר בבית חולים במרכז. נראה כי הבדיקת עיניים ככלל תקינות לחץ תוך עיני: שמאל- 13 ימין -14 רשתית- צמודה דיסקה- תקינה 0.4 משמאל. תקינה 0.6 מימין. לסיכום ציינה הרופאה כי "בדיקת עיניים תקינה, לציין קיעורי דיסקה מוגברים דו"צ, בליווי לת"ע תקין" וכי היא ממליצה לעשות בידקה נוספת של השלמת שדה ראייה + OCT RNFL. מדאיג אותי מאוד, אולי לחינם, אין בעיות עיניים תורשתיות. חשוב לציין שלפני מספר שנים ביצעתי ניתוח להסרת משקפיים לאחר כל סדרת הבדיקות בהם אישרו את כשירות העיינים שלי לביצוע הניתוח. 1. האם הקיעורי עיניים מוגברים הם שכיחים והפנייה לעשות בדיקות נוספות הן בגדר הנורמה ולאו דווקא כי נמצא משהו חריג? 2. והאם סביר להניח שאם נמצאתי מתאים לביצוע ניתוח להסרת משקפיים בעבר זה מעיד על כך שהמצב תקין?

אם הרופאה מצאה שקיים קיעור חריג של עצב הראיה, מומלץ על ביצוע הבדיקות לודא שהכל תקין

מנהלי פורום בריאות העין