שאלה בנוגע לניתוח השתלת עדשה

דיון מתוך פורום  בריאות העין

05/02/2020 | 15:52 | מאת: שרון

שלום רב, שמי שרון, רציתי לשאול כמה שאלות בנוגע לניתוח השתלת עדשה מלאכותית: המספר שלי הוא מינוס 9.75 , הייתי לפני כמה שנים בבדיקה ב"עיניים" בת"א , נאמר לי שאוכל לעשות רק ניתוח השתלת עדשה ולא לייזר (כי הקרנית לא מספיק עבה כדי להוריד את כל המספר) לגבי הניתוח הזה, חקרתי וביררתי עליו לא מעט גם באתרים באנגלית, וה-fda ציינו כמה סיכונים משמעותיים בניתוח הזה . חלק מהסיכונים הם: איבוד ראייה, גם עקב הניתוח וגם אם הניתוח הצליח הם טוענים שיכול להיות בהמשך לחץ תוך עיני עקב העדשה, הפרדת רשויות, קטרקט ועוד המון המון סיכונים מפחידים אחרים. שאלתי היא- קודם כל מה הסיכויים לסיכונים הללו? (1 מתוך....) דבר שני, האם עדיף לעשות קטארט - כלומר להוציא את העדשות המקוריות ולשים מלאכותיות ? (גם ככה רשום שאחד הסיכונים לאחר השתלת עדשה זה לפתח קטרקט...) כמו כן מה הסיכויים לסיכונים אלה גם אחרי שעברתי את הניתוח בשלום? (כלומר בהמשך עם השנים) ובמה זה תלוי? והאם יכול להיות שהעדשה תפריע לי ולא אתרגל לזה? תודה רבה מראש שרון.

06/02/2020 | 19:57 | מאת: ד"ר אורן גולן

שלום שרון … עם כלכך הרבה שאלות עדיף להגיע לבדיקה ולעלות את השאלות האלו למנתח … בגדול השתלת עדשה בתוך העין מלווה בסיכונים שציינת ולכל עדשה שכיחות שונה לפי המקום שמשתילים אותה … אם את צעירה ותעברי ניתוח קטרקט תאבדי את יכולת האקומודציה לראות קרוב ורחוק ועל כן תצטרכי השתלת עדשה מולטי פוקלית שלא עושה עבודה טובה כמו העדשה הטבעית שלך

מנהלי פורום בריאות העין