ניוון הרשתית בעקבות גיל-האם יש מה לעשות

דיון מתוך פורום  בריאות העין

14/10/2019 | 11:39 | מאת: שיר

שלום דוקטור, אבי, בן 79, אובחן כסובל מקטרקט - והוא עתיד לעבור ניתוח קטרקט בשתי העיניים . בנוסף, הוא קיבל האבחנה לפיה הוא סובל מנוון של הרשתית בשתי העינים אך מאחר ואין בצקת וזה יבש בשתי העינים (DRY AMD), הם לא ממליצים על טפול בזריקות. שאלתי היא, האם יש מה לעשות בכדי לעצור את ההידרדרות של נוון הרשתית ואולי אף לשפר את המצ"ב? זו האבחנה המדויקת: Macular degeneration (senile) of retina unspecified - Be

15/10/2019 | 14:56 | מאת: ד"ר אורן גולן

לניוון ברשתית יש כל מיני רמות וסיווגים וכדאי לשאול מומחה רשתית לגבי טיפול המתאים לסייוג של הניוון … לרוב יש ליטול ויטמינים יעודיים לפי מחקר ards 2, תזונה ים תיכונית הכוללת פרות ירקות ודגים להמנע מעישון

מנהלי פורום בריאות העין