ראיה כפולה שנמשכה לזמן קצר

דיון מתוך פורום  בריאות העין

22/09/2019 | 04:02 | מאת: דניאל

שלום, חוויתי פעמיים ראיה כפולה. במקרה הראשון קמתי בבוקר ומיד יצאתי החוצה, שם לפתע ראיתי כפול והרגשתי מאוד מבולבל. לא הבנתי מה קורה לי והמתנתי בסבלנות להערכתי במשך דקה עד שזה חלף. סברתי שהתופעה נגרמה בגלל שוויתרתי על ארוחת בוקר או חשיפה לאור חזק מיד אחרי התעוררות. חיפשתי קצת בגוגל ושכחתי מזה. במקרה השני, לפני כמה ימים, בבוקר יצאתי החוצה וחזרתי מיד. הופיעו לי כתמים מרצדים בראיה למשך דקות ארוכות ואחר כך תחושה קלה מאוד של בחילה וכאב ראש מאוד קל כאילו אני עומד לפתח כאב ראש חזק (לא קרה). זה קורה לי לפעמים אז אני לא מתרגש מזה (כדאי?) וזה נראה לי כמו מיגרנה. ברגע שהרגשתי יותר טוב, עשיתי סדר באוסף עיתונים וקראתי אותם במהלך הפעילות. אחרי הפסקה קצרה, הופיעה הראייה הכפולה שוב! הפעם ידעתי מיד מה קורה לי. עצמתי עין אחת וראיתי נורמלי. מבחינה פיזית הלכתי בביטחון ללא בעיות שיווי משקל. לחץ דם שמדדתי לקראת סוף החוויה היה תקין. קודם האירוע אכלתי טוב והספקתי לשתות ליטר וחצי מים. אני לא זוכר אם במקרה הראשון גם היו כתמים בראיה טרם התופעה. אני מבין שעליי לפנות לרופא, אך עד שאעשה זאת, אשמח להתרשמות או מידע שיכול לעזור לי להבין טוב יותר מה יכול להיות שחוויתי.

22/09/2019 | 04:05 | מאת: דניאל

שכחתי לציין שמספר חודשים מפרידים בין שני המקרים.

28/09/2019 | 07:47 | מאת: ד"ר אורן גולן

שלום דניאל יכולות להיות הרבה סיבות לאירועים של ראיה כפולה חלקן פשוטות וחלקן צרכות בירור ואולי טיפול האחבחנה המבדלת גדולה מדי לדיון בפורום ועליך לפנות לבדיקה בהקדם

מנהלי פורום בריאות העין