נגע פיגמנטי בעין, טשטוש וירידה בראיה

דיון מתוך פורום  בריאות העין

01/09/2019 | 22:00 | מאת: שורי

שלום, בחודשים האחרונים שמתי לב שהראיה שלי בעין ימין מטושטשת יותר אז הלכתי לבדיקה שגרתית אצל רופא עיניים שמצא לי בבדיקות אחרי הרחבת אישונים: "בעין ימין נגע פיגמנטי שטוח פחות מ 1DA במיד-פריפריה ב 6:00 (נבוס ככל הנראה)". לפני כן הוא גם בדק את הראיה בעין ימין 6/6 עם 180*1.00- לעומת עין שמאל 6/6. אמר שכדאי לעשות משקפיים עבור עין ימין אם זה מפריע לי אבל הוא לא קישר בין הדברים - כלומר שה"נבוס" מסביר את הטשטוש והירידה בראיה באותה העין. משום מה גם בבדיקות שעשיתי בעבר לא גילו את הנקודה הזו (לרבות בדיקת OTC), יכול להיות שנקודת חן תצמח פתאום אחרי כמה חודשים ותפגע בראיה או שזה מרמז על כך שמדובר בגידול מסוכן? הוא המליץ על מעקב אחרי הנגע עוד מס' חודשים אבל לא שלח אותי לבדיקות מתקדמות יותר בינתיים. אני מאוד דואג שמא מדובר בגידול שפוגע לי בראיה.. אשמח להסבר והכוונה מה עלי לעשות כעת. בתודה,

11/09/2019 | 11:14 | מאת: שורי

הי למה לא קיבלתי תשובה לשאלה?

18/09/2019 | 19:58 | מאת: ד"ר אורן גולן

שלום שורי, לנבוס ברשתית מתחייסים כמו לכל נקודת חן אחרת שישנה בגוף שלנו … אם הנבוס שטוח לא משתנה בגודל צבע או צורה אז רק עוקבים אחריו ועוקבים אחרי שינויים … לגבי הראיה, הנבוס לא גורם למספר במשקפיים … וזה בעצם סימן טוב שהראיה מגיעה ל6/6 עם תיקון כי אם ובמידה והנבוס היה נמצא במיקום חשוב ברשתית אז משקפיים לא היו עוזרות… נשמע שאתה צריך מעקב כמו שהרופא אמר לך … להרבה אנשים יש נבוס ברשתית וזה לא מפריע לכלום …

מנהלי פורום בריאות העין