בעיה בעין שמאל- אדמומיות ו"מריחה" לבנה

דיון מתוך פורום  בריאות העין

19/07/2019 | 01:40 | מאת: דייויד

שלום וברכה, לפני כחודשיים קרה שבבת אחת התפתחה אדמומיות גבוהה מעט מהרגיל בעין שמאל שלי, ונוצר מעין טשטוש לבן למשך מספר ימים. האדמומיות לא הידרדרה אך נשארה אותו הדבר. בד בבד, אני מבחין שלעתים ישנו טשטוש או כתם לבן(לא טשטוש ראייה) בזמן מצמוץ העין, ברמה מתונה יותר ממה שהיה בהתחלה. אפשר לומר כי זה דומה להפרשה הלבנה שמופיעה לפעמים בבקרים אצל הרבה אנשים, ואני אכן מרגיש כי ישנה רטיבות בתוך העין לעומת עין ימין שהינה יבשה. כמו כן, אם אני מביט במנורת פלורסצנט או מסך טלויזיה בהיר, וממצמץ כמה פעמים, אני מבחין בקרני אור ארוכים שאיני מבחין בהם תוך מצמוץ בעין האחרת. קבעתי תור לרופא עיניים אולם לצערי התור המוקדם ביותר הינו בחודש דצמבר, שזה עוד הרבה מאד זמן(לצערי זה כך ברוב מרפאות העיניים שעובדות עם הקופה שלי). האם לדעתך יש לפנות קודם לכן או שמא אפשר לחכות עד אז? תודה ויום נעים, דייויד.

אם אין החמרה אין מה להבהל. במידה ומופיעה החמרה באדמומיות יש לגשת במיידי לרופא. אדמומיות יכולה להופיע גם בגלל יובש או בשל מזג האויר הקיצוני. יש לטפטף תחליפי דמעות ללא חומר משמר 4 פעמים ביום עד הבדיקה. בברכה, פרופ' ישראל קרמר.

מנהלי פורום בריאות העין