ניתוחים יעילים לחסימה של דרכי דמעות

דיון מתוך פורום  בריאות העין

25/06/2019 | 16:51 | מאת: חסימת דרכי דמעות

שלום רב, בזמן הצבא עברתי ניתוח jones tube עקב חסימה בדרכי הדמעות. את הניתוח לא הייתי מגדיר כהצלחה גדולה, מאוד לא נוח ומרגיש מאוד מלאכותי. רציתי לשאול אם יש ניתוח יעיל וטבעי יותר לחסימה מוחלטת של דרכי דמעות? שמעתי גם על שיטה אחרת לבעיה ע"י פתיחת הצינוריות החסומות ושמירתן פתוחות ע"י חומר ששמו מיטומיצין c. מה אחוז ההצלחה בניתוח זה? והאם הוא באמת מומלץ ויעיל? תודה מראש

שלום רב, יש לפנות למומחה לדרכי דמעות. בברכה, פרופ' ישראל קרמר.

מנהלי פורום בריאות העין