שאלה בנושא קטרקט גרעיני

דיון מתוך פורום  בריאות העין

21/05/2019 | 14:08 | מאת: יוסי

לרופא שלום רב, אני בן 65. אני עיוור בעין אחת עקב מספר ניתוחים לתיקון היפרדות רשתית. העין השניה- הבריאה- עברה ניתוח לחיגור ולייזר בגלל שגם התחיל תהליך של הפרדות. הראיה בה היא: 6/6 עם לחץ תוך עיני 15. המקולה בסדר גמור והדיסקה תקינה. שאלותיי: 1- בביקורת האחרונה הרופא קבע שיש בעין הבריאה התחלה של קטרקט גרעיני. כמה זמן לערך לוקח עד שהוא עלול להתפתח ולהיות מוכן לניתוח? האם מדובר בחודשים או בשנים?2- האם ניתן לבצע ניתוח בעין במצ ב שבהה יא נמצאת, כלומר עם חיגור ולייזר והאם ישנן סכנות בניתוח כזה? 3- האם על המנתח להיות בעל הכשרה גם לניתוחי רשתית ו/או קטרקט על מנת שלא לפגוע ברשתית? בתודה מראש, יוסי

לא ניתן לנבא האם יקח חודשים או שנים להתקדמות הירוד. קיים סיכון מעט מוגבר ממקרה רגיל לבעיות ברשתית ולכן מומלץ על ניתוח ע״י רופא מנוסה בנתוחי ירוד בכבוד רב ד״ר מיכאל היימס

מנהלי פורום בריאות העין