דלקת עפעפיים - שימוש בכרית חימום

דיון מתוך פורום  בריאות העין

29/11/2018 | 13:51 | מאת: ליאור

היי, אני בת 25, מזה שנתיים- שלוש סובלת מדלקת עפעפיים. (כל כמה חודשים העין נהיית אדומה עם הפרשות. לאחרונה רופא איבחן לי דלקת עפעפיים כרונית). בשביל להקל על המצב, קניתי כרית חימום לעיניים. (לשימוש במקןם קומפרסים חמים). אחרי כמה דקות שהנחתי את הכרית והידקתי לעיניים עם הגומי שמחובר אליה, ראייתי היטשטשה לחלוטין. זה חלף אחרי כמה דקות. הבחנתי שאם אני מניחה את הכרית באופן רופף יותר, ולא ישירות על העיניים- הטשטוש לא מופיע. ובכל זאת מדובר בכרית כבדה יחסית, האם זה דבר סביר להשתמש בה באופן קבוע? האם הפעלת לחץ על העיניים, (בכל רמה), זה דבר מסוכן? אודה לתשובתך!

שלום רב הפעלת לחץ על העפעפיים איננו בעייתי לזמן קצר. ממליץ לך לשים את כרית החימום על העפעפיים בעיניים סגורות ללא לחץ חזק למשך מס' דקות. בברכה, פרופ' ישראל קרמר

מנהלי פורום בריאות העין